Skip to content

WZK Waterpolo: Handhaving Heren 2!

13 april 20154 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend moesten de de heren van WZK 2 naar Veldhoven om daar tegen de directe concurrent Njord te spelen. Winst zou handhaving betekenen in de reserve 2e klasse bond, een knappe prestatie.

Nog steeds zonder de geblesseerden Maurice Swillens en Laurens Maan, maar met Jason Everard en Raymond Gransjean. Sander Snelleman mocht weer aantreden in verband met de vakantie van keeper Peter van Leeuwen. Al snel in de wedstrijd kwam Njord met een gelukkig balletje op voorsprong, maar uit de man meer die daaruit volgde liet Bas van Veen niets aan het toeval over, hard raak, 1-1. In diezelfde periode ging WZK meteen door. De volgende man meer was een prooi voor Thom de Jong, 1-2. Twee man minder werden knap verdedigd en Boy van Egmond bracht direct na zijn uitsluiting, in de break, de Wassenaarders op 1-3. In de tweede periode zette WZK door, iedereen was zich bewust dat ze door moesten drukken, nu die kansen er lagen. Man meer, 1-4, wederom Bas. Njord kon hun man meers niet maken, WZK wel en scoorde niet alleen uit man meers. Philip Gransjean en weer Thom zette WZK op 1-6. In de 3e periode miste Njord niet alleen man meers, maar konden ze zelfs de strafworp niet benutten. WZK ging lekker door, Thom, Philip en weer Thom, 1-9. Mark Groeneveld scoorde er vervolgens twee en ook Raymond Gransjean pikte zijn goal mee, 1-12! WZK was scherp en bleef doorgaan, met een gelukkig kon Njord tegen scoren, de midvoor haalde de bal ongeveer een halve meter onder water door en volgens Thom was de bal niet eens over de lijn, maar goed, laatste periode 2-12 voor. In de laatste periode werd WZK onrustiger, slordig in de aanval en misschien was het ook wel gewoon vermoeidheid. Na de 3-12 was het weer Thom, 3-13, maar daarna maakte de thuisploeg nog twee doelpunten uit de tegenaanval, omdat WZK slordig omsprong met de laatste kansen. Al met al een hele knappe prestatie, misschien niet altijd even goed, maar heel veel strijd en inzet in de eerste drie perioden. Handhaving een feit, wederom, weer een jaar in de reserve 2e bonds klasse! Jason Everard, bedankt voor het meedoen, je speelde een prima wedstrijd! Volgende week laatste thuiswedstrijd tegen Dordrecht 3, met een beetje steun van het publiek, kan wel eens een hele mooie wedstrijd worden!

Heren 1
Dan WZK heren 1, naar Alblasserdam, tegen Wiekslag, een lastige tegenstander, die zeker thuis goede resultaten laat zien. De Wiekslag kwam op voorsprong, maar Patrick van Eijk was erg scherp en schoot knap raak. Ook na de 2-1, was het weer Patrick met een verschrikkelijk hard schot, 2-2. Dat was alweer aan het begin van de tweede periode, de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Fabian van den Berg zorgde voor de 2-3, maar de Wiekslag kwam terug en voor, wederom een strafworp, stand 4-3. Ja, het was inderdaad Patrick die weer de gelijkmaker binnen schoot. In de 3e periode ging WZK afstand nemen, de Wassenaarders werden sterker en speelden erg goed. Toon de Groot en weer Patrick, 4-6 en na de 5-6 van de wiekslag, weer Patrick, 5-7. Michel van der Korft scoorde de 5-8 en zo gingen we de laatste periode in. De thuisploeg was machteloos en WZK heer en meester, Toon en wederom 2x Patrick zorgden voor de 5-11! Hele knappe overwinning, op naar volgende week. Kom allemaal kijken in het sterrenbad voor de wedstrijd tussen WZK en Waterpolo Den Haag!

Jeugd
JA van WZK draait steeds beter. Ditmaal werd het voor de Wassenaarse promovendus 9-6 tegen Niemo. Door deze overwinning zijn de mannen geklommen naar de 5de plaats in de hoogste klasse. Absolute uitblinker was Joop Sassen met maar liefst 7 treffers. De andere schutters waren: Victor Verboog en Rein Goedhart. Ook Jongens B was prima op dreef. Zij speelden tegen het veel hoger geplaatste De Plas. Halverwege stond het 4-3 voor de mannen van WZK B1. Uiteindelijk hebben ze toch verloren met 7-4. Dit verlies kwam doordat de mannen nog iets te onzorgvuldig waren met de vele man-meer situaties en de te kleine omvang van het team. De tegenstanders had maar liefst 4 wissels op de bank, terwijl WZK het moest doen met 1. Dit brak het team op in het laatste partje. De mannen hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat ze van elke tegenstander kunnen winnen.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top