Blauw-Zwart A1 virtueel kampioen

5 mei 20152 minute read

Wassenaar – Na de 10-0 zege tegen Hazerswoudse Boys mag Blauw-Zwart A1 zich virtueel kampioen van de 2e klasse noemen. Met nog 2 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2, Voorschoten ’97 A4, 6 punten. Het doelsaldo is zodanig in het voordeel van de Blauwen dat er na afloop van de wedstrijd al een voorzichtig kampioensfeestje gevierd kon worden.

De uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys werd destijds met 4-3 verloren, dus Blauw-Zwart was op voorhand gewaarschuwd dat het wel eens en lastige wedstrijd kon worden. Niets bleek echter minder waar. De Blauwen gaven een soepele demonstratie teamvoetbal ten beste en de bezoekers mochten blij zijn dat de teller bij 10 stopte.
Al in de 9e minuut was het Maarten Hoogduijn die de ban brak en een paar minuten later zorgde Lucas de Vries voor 2-0.

Hazerswoudse Boys had weinig tot niets in de melk te brokkelen en keeper Mike Schrader beleefde een zeer rustige middag. Heel even stokte de productie van de Blauwen, maar tussen de 38e en 45e minuut was het weer 3 keer raak: 3-0 door Stephan de Boer, en 4 en 5-0 door wederom Maarten Hoogduijn. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en de beide ploegen gingen de rust in met de wetenschap dat de 2e helft slechts een formaliteit zou zijn.

Na de pauze ging het schuttersfestijn gewoon door en het waren Marcus Gustavsson, Lucas de Vries (2x), Cees Wassenaar en Stefan Alltorf die de tien doelpunten vol maakten. Intussen sijpelde langzaam het bericht door dat concurrent Voorschoten ’97 met 5-2 van DSO had verloren, waarmee het kampioenschap zo goed als zeker binnen is. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat Blauw-Zwart A1 6 punten los van nummer 2. Aanstaande zaterdag wordt het restant van de wedstrijd RCL A3 – Blauw-Zwart A1 gespeeld. De Blauwen beginnen met een 2-1 achterstand en moeten proberen in 40 minuten het ene benodigde puntje te behalen. Mocht dat niet lukken, dan kan op 16 mei de kampioensvlag gehesen worden als hekkensluiter Rijnsburgse Boys A2 op bezoek komt. Die ploeg heeft nog geen enkel punt in de competitie behaald en fungeert met nu al 121 tegendoelpunten meestal als schietschijf.

Blauw-Zwart A1 keert dus na jaren weer terug op het niveau waar het minimaal hoort, de 1e klasse. En groot succes en daarom de felicitaties aan de spelers en trainer Jan Verver en zijn staf.