Skip to content

In ’t Groene Hout in Nederlandse top na waanzinnige eindsprint in Heldenrace!

12 juni 20153 minute read

Wassenaar – Op Stoeterij In ’t Groene Hout staat het internationaal startende GreenWoods Endurance Racing Team. Een aantal toppaarden en ‘riders’ gespecialiseerd in het rijden van races over de ultralange afstand. Het is een groeiende internationale sport gedomineerd door sjeiks, bloedmooie Arabische paarden en ranke ‘riders’. Nederland draait mee in de wereldtop. Tijdens spectaculaire stops worden in korte tijd de paarden afgekoeld, weer in conditie gebracht, en gecontroleerd voor ze weer de race in gaan.

Afgelopen zaterdag 6 juni vond in Ermelo het Nederlands Kampioenschap plaats. De beide winnaars, die met een verschil van één seconde over de finish kwamen, deden iets meer dan acht uur en drie kwartier over de afstand van 160 kilometer met een gemiddelde snelheid van boven de 18 kilometer per uur. Nummer drie deed er twintig minuten langer over.

Melisa Huijsman van GreenWoods Endurance Racing Team reed op de Arabier Kain, die eigendom is van Helene Baayen en Jan Tromp. Het is de eerste keer dat Melisa het Nederlands Kampioenschap meerijdt, en het is de eerste keer dat het paard Kain een race van 160 kilometer loopt.

Melisa pakte al in het begin de kop. Ze had verder het voordeel dat het paard Kain in topconditie verkeerde. De eerste herstelperiode duurde slechts 37 seconden voordat de race kon worden hervat. Na wat wisselingen in de kopgroep en uitval in deze slijtageslag bestond de kopgroep uit Melisa Huijsman, de Nederlandse Joyce van den Berg met het paard AVVA DA en de Belgische Maritza Pereira op Padishah Nogarede. Bij de eindkeuring blijkt Padishah Nogarede kreupel te zijn en werd afgekeurd. Aan het eind van de 160 kilometer lange superspannende strijd volgde een waanzinnige eindsprint waar Melisa en Joyce nagenoeg gelijk de finish passeerden. Joyce was een seconde sneller dan Melisa na deze heldenrace. Melisa wint met het paard Kain de Best Condition prijs. Met een totale hersteltijd tijdens de verplichte tussenstops van slechts 14:34 minuten gedurende de hele race. Kain liet een bijzonder lage hartslag bij iedere controle zien.

Stoeterij In ’t Groene Hout is een cultureel centrum van traditioneel en romantisch landleven middels de wekelijkse historische rijtoer “WASSENAAR 1920 !!” (zie Culturele Agenda), de eigen opleidings- en menschool In ’t Groene Hout, een tweetal jachthoornblaasgroepen en een keur aan bijzondere paarden, waaronder de bekende Falabella Miniatuurpaarden “Lord and Lady Fisher’s Heritage”, de bloedmooie paarden van GreenWoods Endurance Racing Team en de zware elegante Norikerpaarden waarmee de Wassenaarders hun eigen dorp in het jaar 1920 kunnen verkennen met een vijftalige gids. In ’t Groene Hout is ook centrum van zeer getalenteerde personen. De ‘riders’ van GreenWoods Endurance Racing Team, zoals Melisa Huijsman, de Jachthoornblaasgroep “In het Groene Hout” die in 2014 en 2015 uitgeroepen is tot Nederlands beste muziekensemble in hun categorie, en Vivien Kribbe, voormalig Nederlands menkampioene in haar klasse die de afgelopen tijd met veel succes steeds volgeboekte menklasjes tot examenniveau opleidde, waarna de menners toe kunnen treden tot de Coaching Club In ’t Groene Hout. Binnenkort begint de nieuwe opleiding weer. www.green-woods.net info@green-woods.net 0705176586

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top