Alert Blauw-Zwart pakt 3-1 overwinning tegen Football Factory

21 september 20153 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde drie punten overgehouden aan een terechte overwinning op het Leidse Football Factory. De Wassenaarse ploeg van trainer Jos van der Helm won afgetekend met 3-1 met soms goed combinatievoetbal tegen een tegenstander die zeker wilde voetballen en combineren, maar in de voorhoede geen vuist kon maken, anders dan door een doelpunt dat uit een duidelijke buitenspelsituatie ontstond.

De formatie van hoofdsponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen trad in de beproefde opstelling aan met alleen de licht geblesseerde Guy van Vliet op de bank, waardoor Martin Jasperse in de basis-elf stond. Voor de weer behoorlijk ruim opgekomen trouwe supportersschare was het een verademing te zien dat Football Factory, in tegenstelling tot de tegenstander die de Blauwen vorige week (LSVV) in Leiden op een gelijk spel hield, wèl wilde voetballen en zich niet van allerlei studentikoze anti-voetbal-trucs wenste te bedienen.

Al in de 7e wedstrijdminuut kon Stuart Hooymans een demonstratie de bal koppend hooghouden na een corner doeltreffend afronden (1-0). Daarna werd er veelvuldig gepoogd tot aantrekkelijk combinatievoetbal te komen, maar er ging aan beide kanten ook veel mis. Het was vorige week ook al zichtbaar: Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld verdedigde zijn doel opnieuw met verve, was heel scherp en communiceerde attent met zijn verdedigers.

Kort na de rust leek Blauw-Zwart toch weer even aan het oude kwaaltje van slap uit de kleedkamer komen te lijden, even lette men niet op bij een simpele inworp van de tegenstander en dat leverde de voornoemde buitenspelgoal van de tegenstander op (1-1).

Maar het werd al snel duidelijk dat de ploeg van UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen het betere van het spel had. In de 68e minuut bewees spits Adrian Koziel dit met een strak ingeschoten 2-1 voor de thuisclub.

Nadat Guy van Vliet alsnog zijn opwachting maakte in plaats van Dario Ditmar, bewaarde Blauw-Zwart de fraaiste goal voor het laatst: de andermaal dreigend opstomende back Danny Munier (een aanwinst dit seizoen met een uitstekende kijk op voetbal!) lepelde in de 78e minuut een lepe steekpass op de schoen van de weer creatief spelende Kim Theil die fraai en onbedaarlijk hard scoorde (3-1), en dat alles binnen enkele seconden.

Jordy Lubbe en Rick Hoogenboom vielen aan het einde van deze wedstrijd ook nog in en mochten de terechte overwinning van de hoofdmacht van Blauw-Zwart meevieren. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd in Voorburg tegen Wilhelmus op het programma.