Skip to content

Gouden KNHS-speld voor Jan Vermaat

30 november 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 29 november heeft Jan Vermaat uit Voorschoten uit handen van Max Bentum, vicevoorzitter Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), een Gouden KNHS speld ontvangen voor zijn inzet voor de Nationale KNHS voltigevereniging.

Jan is 18 jaar geleden betrokken geraakt bij de voltigesport doordat zijn dochter Linda ging voltigeren bij de voltigevereniging Wassenaarse Manege. Jan zette zich 14 jaar in als bestuurder van deze Wassenaarse voltigevereniging. In 2009 trad hij daarnaast ook nog toe tot het bestuur van de Nationale Voltigevereniging. Vrij snel daarna werd hij er voorzitter en hij werd ook voorzitter van het voltigeforum en lid van de KNHS ledenraad. Jan trekt zich nu terug uit het bestuur en geeft de voorzittershamer over aan een nieuwe generatie.

Jan heeft veel betekend voor de voltige. Hij heeft onder ander gezorgd voor een rekenprogramma voor de snelle verwerking van de uitslagen bij de wedstrijden en hielp hij bij vele landelijke voltigewedstrijden in de rekenkamer. Hij heeft nieuw leven geblazen in de opleiding van voltige instructeurs en hij zorgde ervoor dat de voltigevereniging voorop liep in de nieuwe organisatiestructuur bij de KNHS. Ook is een meerjaren beleidsplan voor de voltige opgesteld met daarin de beoogde ontwikkelingen en de speerpunten voor de komende jaren.

Voor al deze activiteiten werd hem de welverdiende gouden speld uitgereikt.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top