Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging winnen

4 december 20152 minute read

Wassenaar – De beide WVV Mixteams traden afgelopen week in het strijdperk in een uitwedstrijd. Mix 1 speelde in Sassenheim tegen VCS 1 en Mix 2 speelde in Leiden tegen Merenwijk 4.

Het WVV Mix 1 team met invaller Erik Gijsbers, had het in het begin moeilijk tegen VCS. In de eerste set ging de strijd gelijk op met lange rally’s. Na wat onwennigheid in deze set door het nieuwe penetratiesysteem en matige passes werd deze set uiteindelijk nipt verloren. De tweede set verliep veel makkelijker mede door een betere servicedruk, hetgeen de tegenpartij ontregelde: 1-1. Ook de derde set werd door Mix 1 vrij eenvoudig gewonnen. Verliezen kon niet meer. De tegenstander ging steeds meer fouten maken waardoor de winst van de vierde set eveneens vrij eenvoudig te bemachtigen was. Winst met 1-3.

Het WVV Mix 2 team speelde een heel andere wedstrijd. Zij moest tegen Merenwijk 4 alles uit de kast halen voor de overwinning. In de eerste en tweede set ging alles nog van een leien dakje. De service, de aanval en de verdediging, het waren allemaal zaken die prima verzorgd waren. Na in set 1 al met 8-17 voor te hebben gestaan ging WVV in sneltreinvaart door naar 11-25. In de tweede set hetzelfde beeld: 16-25. Maar dan set 3. WVV liep, zoals dat zo mooi heet, achter de feiten aan. Vanaf de eerste balwisseling in deze set stond WVV op achterstand. Het lukte de WVV Mixers pas om bij 19-19 de stand gelijk te trekken. Merenwijk echter was evenwel in de winningmoed: 25-20. Ook in de vierde set leek Merenwijk op de goede weg. WVV echter beet zich vast. Aanvallend kwam er meer uit en ook verdedigend wist het WVV team de nodige ballen te redden. Het was uiteindelijk de goede service bij WVV die het pleit beslechte. Een setwinst met 20-25. Dus alsnog de toch wel verdiende winst met 1-3.

Programma: woensdag 2 december: WVV heren tegen Timios 2 in sporthal De Schulpwei. Aanvang 20.30 uur.

De donkere dagen voor de kerst zijn bij uitstek geschikt voor de binnensporten. Zo kunt u bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade een heerlijk balletje komen slaan. De eerste vier trainingen zijn gratis. De training wordt gehouden op de woensdagvond van 20.15 tot 21.45 uur. Kom dus volleyballen bij WVV en geniet van deze heerlijke sport. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 en op www.wvv-wassenaar.nl.