Skip to content

Blauw-Zwart blijft koploper mèt periodetitel op zak

14 december 20153 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart is trotse koploper gebleven en behaalde afgelopen zaterdag de wintertitel (kampioen van de eerste periode). Deze titel geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse zaterdag. Nog mooier zou natuurlijk een kampioenschap aan het einde van dit seizoen zijn, met als beloning rechtstreekse promotie. Wie weet?

De kwaliteiten voor deze verwachting heeft de ploeg van trainer Jos van der Helm. Dat bewees de ploeg met een zwaar bevochten gelijkspel (2-2) uit tegen het Leidse Roodenburg. Maar de ploeg van hoofdsponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen liet toch ook weer zien dat de verdedigende slordigheden eruit moeten. De Blauwen, onder de luide aanmoedigingen van de weer talrijk meegereisde Wassenaarse supporters, waren speltechnisch duidelijk beter dan het een beetje opgefokt opererende Roodenburg. De Leidenaren moesten immers een onverwachte nederlaag van vorige week goedmaken.

Al in de tiende wedstrijdminuut verstoorde een weer ouderwets fel opererende Stuart Hooijmans de opbouw uit de Leidse verdediging en bood hij Tom van den IJssel de kans om de afgepakte bal in het Roodenburg doel te deponeren (0-1). Omdat even later een Blauw-Zwartspeler het belangrijker vond bij de scheidsrechter te appelleren of een bal nu wel of niet over de zijlijn was vergat men te verdedigen. Via wat kaatswerk werd de goed keepende Mike van Zonneveld daardoor verrast (1-1) In de 32e minuut stormde Kim Theil na weer een fraaie Blauw-Zwartaanval het strafschopgebied van de Leidenaren in en dat leverde alweer een noodrem van een Roodenburg-verdediger op. De terecht toegekende penalty werd door de zeer actieve Adrian Koziel onberispelijk ingeschoten (1-2).

Met de moed der wanhoop bleven de Leidenaren ook in de tweede helft aanvallen, overigens zonder veel overleg en vooral met de bekende lange ballen naar voren van een toch wat angstige counterploeg. De goed draaiende ploeg van UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen hield het koppie erbij en bleef, in de stromende regen aangevuurd door de weer prachtig meelevende trainer Van der Helm met voetbal overeind, terwijl de tegenstanders als een raket achter iedere bal aanstoven.
En dat leidde in de 70e minuut tot een volstrekt onnodige tweede gele kaart van Adrian Koziel, die er dus af moest. Het gemis van het vertrouwde aanspeelpunt in de spits bij de Blauwen deed de tenen van de supporters krommen. En terecht, want enkele minuten na het vertrek van Koziel leverde alweer een misverstand in de Blauw-Zwartverdediging de Leidse gelijkmaker op (2-2).

Blauw-Zwart hield echter nog vrij eenvoudig stand tegen de Leidse stormloop, waardoor de Blauwen met opgeheven hoofd de soppige Leidse grasmast mocht verlaten. Men mag nu even uitrusten gedurende de winterstop.

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top