Wassenaar onderuit tegen Van Nispen

21 januari 20162 minute read

Wassenaar – De vrouwen van Wassenaar lieten tegen Van Nispen uit De Zilk prima voetbal zien. Creëerden diverse mogelijkheden om tot scoren te komen maar de meiden van coach Albert van Biezen wisten echter het net niet te vinden. Dat deed de tegenstander halverwege de tweede helft wel. Van Nispen had aan slechts een paar kansen genoeg had om de winst zeker te stellen en won tegen de verhouding in met 0-2.

In de eerste helft met de wind in de rug had Wassenaar op Sportpark Kerkehout een behoorlijk veldoverwicht. Van Nispen werd volledig onder druk gezet en het wachten was op de eerste treffer voor de groen-witte thuisploeg. Jet van Schie kreeg een aantal uitgespeelde mogelijkheden maar ook Esmee Slabbers, Debbie Runge, Simone Hoogenboom en Andrea Ruggiero waren er heel dichtbij. Echter de kansen in klinkklare munt omzetten was er niet bij.

Na de warme thee opnieuw Wassenaar met Shirley de Bruyn en in de rebound Jet van Schie. De formatie van Albert van Biezen zette meer druk maar doelvrouw Paula Potakiewicz van Van Nispen kon op geen enkele manier worden verschalkt. Ook niet na een aantal scherpe hoekschoppen van Chelle Willemse. De groen-witte brigade kreeg met geen enkele mogelijkheid de bal in het net. In de 70e minuut sloeg Van Nispen genadeloos toe. Laurien Tio met een simpel ogende beweging en vrij baan om het leer in de touwen te jagen. Vier minuten later was het opnieuw Van Nispen die venijnig uithaalde. Nu was het Cindy Diepenhorst die scoorde en de meiden uit De Zilk op een 0-2 voorsprong zette. De wedstrijd gespeeld en ondanks het overtuigende spel waren de druiven zuur voor de Wassenaarse meiden.

Zaterdag spelen de vrouwen van Wassenaar opnieuw thuis op Sportpark Kerkehout. De tegenstander is dan Sportief uit Noorden. De aanvang is 14.30 uur.