maandag 28 september 2020

A Algemeen

Leiding Onderbouw Scouting Willibrord volgt basistraining

Wassenaar - De leiding van Scouting Willibrord is heel erg gevarieerd. Van student tot ervaren werkende. Iedereen steekt heel wat uurtjes van zijn/haar vrije tijd in het bedenken en verzorgen van leuke activiteiten voor de jeugd van Wassenaar (en Leiden).

Jonge leiding leert van de kennis van de leiding die al heel wat jaartjes meedraait. Jonge leiding kan ook heel veel leren van diverse trainingen die door de Scouting Academy wordt aangeboden.

Vier van onze stafleden van de onderbouw zijn dit weekend dan ook op Basistraining geweest. In clubhuis “De Opkomst” bij scouting Reeuwijk hebben zij, samen met 25 andere stafleden van diverse scoutinggroepen uit de regio o.a. Lisse, Katwijk, maar ook onze collega’s van de Van Obdam en de Van Woesik, geleerd te brainstormen en een planning te maken voor de programmering. Het uitleggen van een spel is ook een onderdeel van de training. De anderen gaven dan feedback wat heel goed en wat juist weer minder goed werd uitgelegd.
Voor het maken van programma’s en het uitwerken hiervan wordt vaak gebruik gemaakt van uitdagende scoutingtechnieken, die de jonge leiding natuurlijk tijdens dit weekend ook weer heeft geleerd. Er werden nieuwe spelletjes geleerd, plezier gemaakt en veel gelachen met elkaar. Moe maar een hele ervaring rijker kan onze jonge leiding komende tijd de nieuwe technieken en ideetjes in praktijk brengen.

De jonge stafleden hebben nu het basisniveau binnen en kunnen ook nog voor het gekwalificeerde niveau verder. Afhankelijk van de ervaring vanuit het leidinggeven, de studie of het werk worden verschillende competenties afgevinkt. Hiermee kan men precies zien waar nog een training voor gevolgd moet worden of stage gelopen kan worden bij een andere groep.

Lijkt het je ook leuk om leiding te geven aan de jeugd van Wassenaar en tevens zelf nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen?
Kijk voor meer informatie op www.scoutingwillibrord.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief