woensdag 20 februari 2019

E Events

‘We hebben er een geitje bij!’

Wassenaar - Geiten genoeg op onze kinderboerderij, zoals de Nubishe geit Ali die regelmatig een column verzorgd in De Wassenaarse Krant. ‘We hebben er een geitje bij’ is dan ook de titel van een prentenboek van Marjet Huiberts en illustrator Iris Deppe, en is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016. Het verhaal gaat over Mik die op zoek is naar het babygeitje. Hij gaat langs alle kinderboerderijdieren die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. En de vaak prachtige illustraties kietelen de verbeeldingskracht. Onze boerderij is verbonden aan Kinderzwerfboek en we hebben een eigen zwerfboekenkast met een bonte verzameling kinderboeken. Uitgeverij Gottmer heeft een exemplaar van ‘We hebben er een geitje bij’ ter beschikking gesteld om uit zwerven te gaan. Dus nadat er uit is voorgelezen mag wat ons betreft dit mooie prentenboek op avontuur gaan.

Deze voorleesmiddag is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen 2016 (wo. 27 jan. t/m za. 6 febr.) georganiseerd door Stichting CPNB.
Wij en al onze dieren hopen jullie te ontvangen op a.s. woensdag op onze boerderij. Ook voor ponyritjes, pannenkoeken en limonade!
Kijk voor verdere info op www.kinderboerderijwassenaar.nl