dinsdag 21 september 2021

E Events

Middagconcert bij Florence Adegeest

Wassenaar - Zondag 13 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen de concertpianiste Sharon Niessen en de violiste Olivia Doflein een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21 te Voorschoten. zullen werken van Beethoven,Brahms en Dvořák spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 10,00 voor belangstellenden en de huurders van de appartementen van Adegeest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence.nl onder Activiteiten.

Sharon Niessen is op 9-jarige leeftijd begonnen met pianolessen. Al op zeer jonge leeftijd bleek Sharon een uitzonderlijk talent te zijn en werd aangenomen in de Jong Talentklas aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Echter, haar carrière kreeg een onverwachte wending. Na ruim vijf jaar niet gespeeld te hebben door gehoorklachten is zij inmiddels weer een paar jaar te beluisteren op het podium en is ze vorig jaar 2014 met een 9 afgestudeerd. Momenteel studeert Sharon in de Master of Music aan het Fontys Conservatorium Tilburg en volgde lessen bij Ton Demmers, Jan Wijn en Joop Celis. Daarnaast volgde ze masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam en het Matangi Kwartet.

Sharon was prijswinnares van diverse concoursen zoals het Petrof Concours en het Prinses Christina Concours. Ze heeft veel concerten gegeven in binnen- en buitenland. Zo speelde Sharon in de bekende zalen van Nederland waaronder het Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht en de Oosterpoort in Groningen. Samen met finalisten van het Prinses Christina Concours gaf ze een concert in Carnegie Hall in New York.

Ze heeft gesoleerd met het Helikon Orkest, Philips Symfonie Orkest, Nederlands Promenade Orkest en werkte ze samen met dirigenten Kian Pin Hiu, Jules van Hessen en Jurre Haanstra. Samen met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel maakte ze in 2004-05 een tournee met het Eerste Pianoconcert van Franz Liszt.

Naast een carrière als solo pianiste is Sharon ook actief als kamermusicus.

U kunt haar volgen op haar website www.sharonniessen.com.

OLIVIA DOFLEIN (1989) studeerde met lof af aan de prestigieuze Royal College of Music in Londen in 2014 en zit momenteel in het Master of Music programma als leerlinge van Chris Duindam aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Het Goois Symfonieorkest bekroonde haar in januari met de Young Soloist Award 14/15. Daarnaast was ze uitgenodigd door Shlomo Mintz om als één van de 12 uitgekozene deel te nemen aan zijn masterclass Crans Montana Classics in augustus 2015.

Haar recente en toekomstige concerten behelzen haar professionele debuut in Engeland met Prokofiev's tweede vioolconcert (februari/'15), Dvořák's Romance in het prestigieuze St-Martin-in-the-Fields (Londen, april/'15), Brahms vioolconcert in Nederland en als debuut in Duitsland (mei/'15), Brahms dubbelconcert met het Covent Garden Chamber Orchestra (Londen, feb/'16)Paganini vioolconcert met het AdHoc Kamerorkest (juni/'16), en de premiere én opname van de Romance for Violin & Orchestra van de hedendaagse componist Sylvan Moir. Verder heeft Olivia recitals gegeven in o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en Wigmore Hall in Londen.

Olivia heeft ook deelgenomen aan verscheidene concoursen en zo won ze in 2011 de 1e prijs en Gouden Medaille op het North London Music Festival, 1e prijs en de Maritz Cup voor meest uitzonderlijke deelnemer in de strijkerscategorie van het Marlow Music Festival (VK, 2012), en de 1e prijzen van het Hatfield & Music District Festival (VK, 2013), Mozart di Terni Festival (Italie, 2013), Brighton & Hove Music Festival (VK, 2014) en GSO's Young Soloist Award (NL, 2014).

Als zeer enthousiaste kamermuzikante is Olivia oprichter van het Baker Ensemble waarmee ze heeft opgetreden in o.a. de Wigmore Hall. Ook werd ze gevraagd om samen te werken met de Royal College of Music's Junior Fellow Muse Piano Quintet voor een CD opname in mei 2012.

In 2012 werd Olivia een reguliere positie in Oxford Philomusica aangeboden en kwam in 2014 na een auditieproces tevens als remplaçant in l'Orchestre de Chambre de Genève. Ook is ze frequent concertmeester van Thames Philharmonia en het ITOrchestra. Haar verdere orkestrale activiteiten omvatten het co-concertmeesterschap met het English Chamber Orchestra in de Royal Albert Hall, aanvoerderschap met het Philharmonic Chamber Orchestra of London in Cadogan Hall, en in het RCM Symfonie-orkest onder leiding van Vladimir Ashkenazy, Bernhard Haitink en Vladimir Jurowski.

Haar muziek-gerelateerd onderwijs vindt momenteel plaats in Tilburg aan de Fontys Hogeschool, volgend op de eerdere educatie bij Chris Duindam aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht van 2005-2009. Na het 1e jaar van haar Bachelor of Music programma in Utrecht was ze, nadat haar een uitzonderlijk late auditie was aangeboden, aangenomen aan de 'Royal College of Music' in Londen en is sindsdien leerlinge geweest van Natalia Lomeiko en Yossi Zivoni. Ze heeft ook deelgenomen aan verscheidene masterclasses met o.a. Zakhar Bron, Alina Ibragimova, Shlomo Mintz, Gordan Nikolitch en Pavel Vernikov.

Olivia Doflein bespeelt een viool gebouwd door H.C. Silvestre in Parijs 1888, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.