maandag 26 februari 2018

K Kunst & cultuur

Reinier Bulder zet overuigende Bomans neer in Warenar

Wassenaar - De acteur Reinier Bulder kruipt op woensdag 23 maart in de huid van Godfried Bomans. Het stuk Bomans – Alleen tussen de meeuwen is dan te zien in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via www.warenar.nl maar ook 's avonds aan de zaal op de Kerkstraat 75 in Wassenaar.

Als iemand de titel 'Nederlandse taaltovenaar' verdient, dan is dat ongetwijfeld Godfried Bomans. Tijdens zijn leven groeide deze schrijver en columnist uit tot de nationale troetelbeer.

In Bomans gaan we met hem terug naar het onbewoonde eiland Rottumerplaat, waar hij een week lang op uitnodiging van de Avro en Vara bivakkeerde. Tijdens het verblijf op deze eindeloze zandplaat doet hij dagelijks verslag via de radio. ’s Nachts ligt hij wakker en trekt een bonte stoet herinneren aan hem voorbij: gebeurtenissen uit zijn vroegste jeugd; zijn carnavaleske optredens op de top van zijn bekendheid en zijn populariteit bij vrouwen, die menigmaal leidde tot een ingewikkelde relatie met zijn geloof.

Een verrassende voorstelling over een kleurrijk karakter. Een feest der herkenning en daarnaast een kennismaking met dat wat men niet eerder van hem zag.

Regie Aat Ceelen

Met Reinier Bulder, Frederik Brom, Annick Boer en Randy Fokke

Kaartverkoop
U kunt genieten van Bomans – Alleen tussen de meeuwen op woensdag 23 maart in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 24,- en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van Theater Warenar.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit