Blauw-Zwart wordt weggecountered

14 maart 20163 minute read

Wassenaar – De wedstrijd tegen Leiden werd op voorhand bestempeld als een lastige. De uitwedstrijd werd destijds met 1-3 gewonnen door de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie, maar dat kostte bloed, zweet en tranen. Ook deze maal was het een moeilijke wedstrijd voor de Blauwen, met wederom een overwinning voor de uitspelende ploeg: 2-3.

De Leidenaren gingen razendsnel van start. Voordat alle toeschouwers een plaatsje op de tribune hadden gevonden scoorde de van een turbomotor voorziene Brahim Lakhal de 0-1. Het antwoord van de thuisclub bestond uit een schot van Adrian Koziel, dat voorlangs ging. Blauw-Zwart combineerde aardig tot goed, maar de eindpass was telkens te onzuiver, waardoor de gelijkmaker voorlopig uitbleef. Danny MUnier was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot vond een jammerlijk einde op de lat.
Na ruim een half uur was het toch Koziel die na een voorzet vanaf de rechterkant de 1-1 in twee instanties binnen werkte.

In de eerste minuut van de 2e helft leken de Blauwen op voorsprong te komen. Kim Theil kwam oog in oog met doelman Vinkeles te staan, maar zijn schot ontbeerde de juiste richting. Even later een flitsende aanval door het hart van de Leidse verdediging, waarna Guy van Vlietop een haar na het doel miste.
Blauw-Zwart bleef aandringen, speelde verzorgd voetbal, maar kwam nauwelijks in scoringspositie. En dat brak de ploeg op, want Leiden liet zien over een vlijmscherpe counter te beschikken. Eerst was het Roman Donders die pijlsnel over de rechterkant opkwam en Mike van Zonneveld kansloos liet. Tien minuten later weer zo’n snelle uitbraak, ditmaal vanaf links. Het was de zojuist ingevallen Lars Vijn die de 1-3 aantekende.
In de slotfase wist Guy van Vliet de spanning nog terug te brengen, maar ondanks een fel slotoffensief wist de
UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade te gelijkmaker niet te forceren.

Omdat de concurrenten allen hun wedstrijd wonnen, zakt Blauw-Zwart naar de 3e plaats. De achterstand op koplopers Haagse Hout en LSVV ’70 is 1 punt, waarbij de bovenste twee ook nog eens een wedstrijd minder hebben gespeeld. Met nog 6 wedstrijden te gaan zal het nu zeer lastig worden om kampioen te worden en zo rechtstreeks naar de 3e klasse te promoveren. Gelukkig heeft Blauw-Zwart al een periodetitel op zak, dus nog geen reden om te wanhopen.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Boshuizen, dat op De Schulpwei stiekem de 3 punten mee naar huis nam.