zaterdag 24 februari 2018

E Events

Romantisch Pianorecital in Adegeest

Wassenaar - Eigenlijk stond Sharon Niessen op het programma in Woonzorgcentrum Adegeest maar door een blessure aan haar arm werd concertpianiste Peiyun Xue gevraagd op 13 maart te spelen. Zij bleek een prima vervangster.

Poliyun Xue komt uit een muzikale familie. Op haar 14 jaar wist zij de eerste prijs in het Prinses Christina Concours te winnen en twee jaar later won zij de eerste prijs van het internationale Steinway Concours in Amsterdam. Op 16 april staat zij weer in de finale van het Maastrichtse Musical award. En in mei en juni gaat zij resp naar Tsjechië en Duitsland om aan concoursen deel te nemen

Voor de pauze vertolkte Poliyun werken van Liszt (les jeux d'eaux a la villa D'etre), Schumann ( Abegg variation) en Mozart (sonate KV 330)en na de pauze Chopin (Etude op. 25 nr.11 en ballade nr.1), Novak (op 43. Nr.2 'mountains' en Op. 30 nr.1 'Gezang einer Mondnacht') en Scriabin (prelude op.11 nr. 1,2,4 en 5). Het spel was vol emotie en intimiteit. Xue wist de muzikale ideeën van de componisten zeer toegankelijk toe te lichten.

Daarna werd Concertpianiste Peiyun Xue volgens de traditie met bloemen beloond door Pieter Bos, de kersverse secretaris van de vrienden van Adegeest. Zo kwam er een einde aan dit zondagmiddagconcert in het inmiddels bekend geworden podium van Adegeest dat recht doet aan het adagium ‘geef Adegeest vleugels’.

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder "Wat een geweldige pianiste" "Namens de groep van Zoeterwoude: Het was weer geweldig, hoe zij de toetsen beroerden. Heel Gevoelig" "Ik heb genoten van deze heerlijke muziek Dank u wel" en "Wat een geluid uit zo'n mooi tenger vrouwtje en dan nog zo mooi! Dank je lief mensenkind"

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 23 19:16:33 +0000 2018

Lokaal Wassenaar!: Ouderenbeleid is maatwerk! #Wassenaar #LokaalWassenaar #GR2018 https://t.co/sYdiDE5xn5
Fri Feb 23 17:07:21 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 23-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/VR5aAPJY1n