Boshuizen – Blauw-Zwart: de punten tellen!

22 maart 20162 minute read

Wassenaar – Boshuizen staat bij de formatie van UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek te boek als een lastige tegenstander waar niet vaak van gewonnen wordt. En winst was deze zaterdagmiddag wel noodzakelijk om in de race te blijven.

Lastige tegenstander, hobbelig veld, koud en winderig, allemaal factoren die niet helpen om goed te voetballen. Maar wat de beide partijen het publiek in de eerste helft voorschotelden ging toch wat ver. Ongetwijfeld de slechtste eerste helft van een wedstrijd uit dit seizoen tot nu toe, en dat gold voor zowel Boshuizen als Blauw-Zwart. Het begon veelbelovend: in de eerste minuut een corner voor Blauw-Zwart die makkelijk een doelpunt had kunnen opleveren als iemand de bal maar even had aangeraakt en 30 seconden later een doelpunt van de Leidenaren (1-0). De overige 44 minuten van die eerste helft werden gekenmerkt door slechte passes, povere opbouw en misverstanden. Plat gezegd: “niet om aan te gluren”. Lichtpuntje: Danny Kroon kopte uit een corner, halverwege de eerste helft, de 1-1 binnen.

De tweede helft was niet veel beter, maar doelpunten vergoeden altijd veel. En die doelpunten kwamen er: in de 52e minuut ineens een prachtige aanval van de formatie van UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek. Van Danny Kroon op rechts naar Stuart Hooymans op links, Raymond Vosse in de diepte, feilloze voorzet op Guy van Vliet en die tikte de 1-2 binnen. Kort daarna een van richting veranderd schot en de stand was weer 2-2. Maar de conditie gaf langzamerhand de doorslag. Boshuizen zat er doorheen en zo kon het gebeuren dat Kim Theil op links door de verdediging van de Leidenaren sneed en knap scoorde (2-3). En toen Kim nog tweemaal raak schoot en kopte was de buit binnen (2-5).

Met nog vijf wedstrijden te spelen, twee punten achterstand op de koploper en een wedstrijd meer gespeeld wordt het lastig om rechtstreeks te promoveren. Gelukkig is de eerste periodetitel binnen en heeft Blauw-Zwart in die context promotie nog in eigen hand. Maar dan moet wel het voetbal waarmee die periodetitel werd behaald terugkomen. De Blauw-Zwarten bewezen toen het best voetballende team in deze vierde klasse te hebben.

Pas op 23 april is de volgende wedstrijd, thuis tegen Roodenburg. Tijd genoeg om weer in vorm te komen.