Wassenaar met lege handen tegen Haagse Hout

22 april 20163 minute read

Wassenaar – Op Sportpark Kerkehout is het de Wassenaar vrouwen niet gelukt om thuis punten te pakken van Haagse Hout. De meiden van coach Albert van Biezen lieten zich aan alle kanten overlopen door de snelle en slimme jonge speelsters van de ploeg uit ’s-Gravenhage. Na een 1-2 stand bij rust liep Haagse Hout in slechts een aantal minuten verder uit tot 1-5. Wassenaar speelde in de tweede helft te statisch en was niet bij de les. Pas in de laatste fase kwam de vechtlust weer latent aan het oppervlak.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Haagse Hout voor de volle drie punten kwam. Brutaal aanvalsspel met mogelijkheden voor Alycia Oosterveen. Wassenaar sluitpost Aniek Leune hield de ploeg nog in de race maar de druk op de Wassenaarse vesting nam toe. Wel de scherpe counters van de groen-witte brigade met Debbie Runge, Jet van Schie, Rudy Perdijk en Andrea Ruggiero maar de mogelijkheden werden niet benut. Haagse Hout speelde het spel vanuit een solide middenveld en daar had Wassenaar geen antwoord op.
Als Irene Janssens voor Haagse Hout tot twee maal toe bijna doel had kunnen treffen is het uitsluitend verdedigen voor de Wassenaar ladies. Chelle Willemse, Tessa Speijk, Kristel Valk, Jet van Schie en doelvrouw Aniek Leune stonden onder zware druk van de jeugdige groep speelsters.
Alycia Oosterveen bracht in de 22e minuut Haagse Hout op een 0-1 voorsprong maar Wassenaar vocht terug. In de 30e minuut kwam de groen-witte brigade van Albert van Biemen langszij. Els Marije werd door Debbie Runge de diepte ingestuurd en kreeg de vrije ruimte. Schoot het leer echter tegen de binnenkant van de staander en mocht in de rebound het leer opnieuw inbrengen op de inkomende Shirley de Bruyn die met het hoofd de gelijkmaker scoorde. Vlak voor de pauze werd het 1-2 voor Haagse Hout via een doelpunt van Cassandra de Haan.

Na de thee was het Haagse Hout dat snel orde op zaken wilde stellen. Brutaal opportuun spel van de gretig dartelende jonge groep meiden.
In de 47e minuut werd het 1-3 voor de Haagse meiden via Irene Janssens. Vijf minuten later was het opnieuw Janssens die het net wist te vinden. In de 58e minuut werd het zelfs 1-5 voor Haagse Hout. Een pass van Anne Dijkstra en Alycia Oosterveen schoot van afstand het leer achter Aniek Leune in het net.
De wedstrijd gespeeld alhoewel toen pas het besef bij de speelsters van Wassenaar opbloeide om eensgezind naar een beter resultaat te streven. Spaarzame mogelijkheden met toch kansen voor Leonie van Eijk en Simone Hoogenboom maar de echte wil en de collectieve overtuiging ontbrak.

Na afloop teleurstelling bij assistent coach Jaap van Wissen van Wassenaar. ‘De felheid ontbrak om echt voor de bal en daarnaast het duel aan te gaan. We speelden heel duidelijk te afwachtend en zonder enige overtuiging’ aldus Van Wissen.
De speelsters van Wassenaar dropen teleurgesteld met lege handen het schitterende kunstgrasveld af.