zondag 26 mei 2019

E Events

Prinsessenconcert Excelsior 28 mei

Wassenaar - Het jaarlijkse prinsessenconcert zal dit keer deels in het teken staan van het concours, waaraan Excelsior in november dit jaar deelneemt. Beide concourswerken, The Fool's Journey en Danza Symfonica, zullen ten gehore worden gebracht, alsmede het inspeelwerk. Dit laatste is een vrolijk muziekstuk van Alfred Reed, Viva Musica geheten. De concourswerken zijn technisch en muzikaal uitdagend, maar daardoor ook subtieler dan veel andere stukken die Excelsior ten gehore brengt. Fragiele melodieën worden afgewisseld met opzwepende ritmes en krachtige gedeelten, waarin het orkest flink uit kan pakken.

Naast de concourswerken zijn ook een paar ritmisch fijne stukken te beluisteren in de vorm van de Deep Purple Medley en de Liverpool Sound Collection. Ook speelt Excelsior een muzikale vertolking van het kinderboek “The wind in the Willows”. Dit kinderboek is verfilmd en wellicht herkent u de kabbelende rivieren of meneer pad. Een prachtige 'paso doble' maakt het concert compleet. Het concert vindt plaats in het theater van de Amerikaanse School in Den Haag en begint om 20u.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief