maandag 25 oktober 2021

A Algemeen

Vrijwilliger van het jaar 2015 Herman de Bruijn kijkt terug op mooie ervaring

Wassenaar - Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ook in Wassenaar mogen we trots zijn op al die mensen die hun tijd en energie belangeloos steken in sport, milieu, natuur of medemens. Daarom reikt ook dit jaar de Vrijwilligerscentrale Wassenaar de vrijwilligersprijs uit. Kent u zo'n onmisbare vrijwilliger, die het dubbel en dwars verdient om eens extra in het zonnetje te worden gezet? Meld hem of haar aan voor de Wassenaarse vrijwilligersprijs.

Vrijwilligersspeld en opsteker
In 2015 was Herman de Bruijn winnaar van de vrijwilligersprijs. Herman was voorgedragen door voetbalvereniging Blauw Zwart, voor zijn werk als penningmeester van de Club van Honderd. Herman noemt het verkiezingsproces vorig jaar een mooie ervaring: “De nominatie natuurlijk in de eerste plaats en daarna de uitslag tijdens de Vrijwilligersavond. De vrijwilligersspeld is bovendien een prachtig cadeau. Daarbij vond ik het hele programma met alle genomineerden die in het zonnetje werden gezet voor een volle zaal een opsteker voor alle vrijwilligers die in Wassenaar actief zijn.”

Overweldigend en warm
Herman heeft heel veel reacties gekregen na de verkiezing en de daarop volgende publiciteit en heeft dit als overweldigend en zeer warm ervaren. De felicitaties kwamen van mede-genomineerden na de prijsuitreiking maar ook van familie, vrienden en bekenden en gewoon van mensen die hij in het dorp of langs de lijn bij Blauw-Zwart tegenkwam. En ook Blauw-Zwart heeft profijt gehad van de verkiezing van Herman. Want wanneer een organisatie de winnende vrijwilliger voordraagt, krijgt deze organisatie een geldprijs van €500. De voetbalvereniging heeft dit bedrag inmiddels gebruikt voor haar vrijwilligersfeest.

Brandweermuseum en voedselbank
Herman heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om vrijwilligerswerk. Van politiek tot sport, van brandweermuseum tot voedselbank, voor al deze instanties staat hij klaar. Maar ook de stichting Gehandicapten Wassenaar kan op hem rekenen en dan met name voor de zwemuurtjes voor gehandicapten en de zeer succesvolle scootmobieltocht. Of hij nog favorieten heeft voor de verkiezingen van 2016? “Ja zeker, ik kan wel wat namen opnoemen. Maar waardering heb ik voor alle vrijwilligers. Het maakt niet uit voor wie of welke organisatie je inzet.”

Wie wordt vrijwilliger van 2016?
Kent u zo’n vrijwilliger die onmisbaar is voor de club, de buurt, de wijk of ons dorp? Meld hem of haar aan voor de Wassenaarse vrijwilligersprijs via het aanmeldformulier op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Aanmelden kan tot 1 juli as. De Wassenaarse vrijwilligersprijs bestaat uit een onderscheiding, een oorkonde en een cadeaubon. Zowel organisaties als particulieren kunnen iemand voordragen. De organisatie die de winnaar heeft voorgedragen, ontvangt een bedrag van €500 te besteden aan vrijwilligerszaken. De prijzen worden uitgereikt tijdens het vrijwilligersfeest op vrijdag 7 oktober 2016.