woensdag 22 mei 2019

E Events

Een kano-excursie door de Papenwegse en de Zuidwijkse polder

Wassenaar - Op zondag 3 juli as. zullen Martin Kroon, Aad de Vette, Jan Visser en Wim ter Keurs vanaf 11.00 u. (tot 14.00 u.) een kano-excursie leiden op de Veenwatering langs de Papenwegse en de Zuidwijkse polder. De excursie begint om 11.00 u. bij de Stevenshofjesmolen aan het Henriëtte Bosmanspad aan de zuidwestrand van de woonwijk Stevenshof in Leiden.

Tijdens de excursie zal aandacht worden besteed aan de ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie van het gebied waar we doorheen kanoën en ook aan de flora en fauna, met speciale aandacht voor de weidevogels.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze kunnen zwemmen en dat ze over een redelijke conditie beschikken. Bij het begin van de excursie zal zo nodig enige instructie worden gegeven.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de kano-excursie door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 10 deelnemers mee). Trek warme kleding aan en stevige schoenen en neem een verrekijker mee.

De excursie vindt plaats in het kader van een heel excursieprogramma, dat ook dit jaar weer wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's Gravenhage en omstreken), Stichting Horst en Weide en Staatsbosbeheer.

De volgende excursies (en eventuele wijzigingen in het programma) zullen worden aangekondigd op de websites van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; www.ivn.nl/leiden), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde (www.anv-santvoorde.nl), AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's Gravenhage en omstreken; www.avn.nl), Stichting Horst en Weide (www.horstenweide.org) en Staatsbosbeheer (www.staatsbosbeheer.nl).

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief