maandag 28 september 2020

E Events

Welpen hebben vaarweekend op de Kaag

Wassenaar - De welpen (jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar) van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam (scouting vWvO) hebben in het weekend van zaterdag 25 juni en zondag 26 juni een vaar/zeilweekend op de Kaag gehad. Samen met de zeeverkenners (jongens en meisjes van 10 tot 17 jaar) hebben de welpen op zaterdag heerlijk gezeild en tussendoor was er tijd voor leuke spellen op boterhuiseiland.

Op boterhuiseiland zijn tijdens het zomer zeilseizoen (maart-oktober) ook andere scoutinggroepen te vinden. Het eiland wordt gebruikt als kampeerplek voor scoutinggroepen. Na het zeilen was het tijd om lekker te gaan eten. De welpen waren natuurlijk nog niet moe en daarom werden er zeilwedstrijden naar het Joppe gedaan. Zij konden op deze manier gelijk laten zien wat ze die middag van de zeeverkenners geleerd hadden. Na het zeilen, de materialen van de boten opruimen was het tijd om te relaxen en een film te kijken in het ruim van De Eendracht. Dit is het drijvende clubhuis van de verkenners, een motortjalk van 25 meter lang. Na de film was het toch echt tijd om naar bed te gaan.

Zondagochtend werd er weer vroeg opgestaan om de slaapspullen op te ruimen, te ontbijten en om een rondje te varen met De Eendracht. Natuurlijk mochten alle welpen als echte kapiteins achter het roei staan. Na een mooie tocht kwamen de welpen weer bij boterhuiseiland aan waar de ouders hun stonden op te wachten.

Benieuwd geworden wat scouting vWvO allemaal doet! Kijk dan op www.vwvo.nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief