maandag 23 september 2019

P Politiek

50PLUS Zuid-Holland wil einde dagelijks filedrama op verkeersader N44

Wassenaar - 50PLUS-Statenlid en fractievoorzitter Willem Bakx wil zo snel mogelijk een einde aan het dagelijkse verkeersdrama op één van de belangrijkste wegen van en naar Den Haag; de autoweg N44 die zorgt voor de verbinding richting Leiden via de snelweg A44. Het verkeer staat hier iedere dag in de ochtend- en avondspits muurvast. Dit zorgt voor een slechte bereikbaar van het centrum van Den Haag.

Willem Bakx: "Het is iedere dag weer tanden knarsen op dit traject. Door de vele verkeerslichten is de Rijksstraatweg een heuse lijdensweg voor diegene die lekker wil doorrijden. Bovendien is fileleed naast irritant ook nog eens een vreselijke kostenpost voor de Nederlandse economie en slecht voor het milieu".

Laat de provincie hét voortouw nemen
50PLUS Zuid-Holland wil dat de provincie het voortouw neemt bij het upgraden van deze verkeersader.
"Wij zien graag dat de N44 tussen Den Haag en Wassenaar deels wordt ondertunneld, waarbij deze belangrijke toegangsweg verkeerslichtvrij wordt en wordt omgetoverd tot een snelle toegangsweg waarbij de maximum snelheid ook kan worden verhoogd."

50PLUS Zuid-Holland snapt dat het upgraden van de N44 kostbaar is en pleit daarom voor het realiseren van een spaarpot die naar evenredigheid wordt gevuld vanuit de belanghebbende gemeenten Den Haag en Wassenaar, de Metropoolregio, het Rijk en de provincie Zuid-Holland.
"Er zijn vanuit de Haagse gemeenteraad ook geluiden die oproepen tot het upgraden van de N44. Zo diende de lokale partij Groep de Mos onlangs nog een motie in die opriep tot een actieve lobby richting de provincie en het Rijk om de doorstroming van het verkeer op de N44 te verbeteren. Wij als 50PLUS vinden dat de provincie het voortouw moet nemen bij de ontwikkeling van belangrijke verkeersaders in onze regio en sporen Gedeputeerde Staten daartoe aan".

Vragen aan Gedeputeerde Staten
1) Bent u bekend met het dagelijkse filedrama vanaf het einde van de Rijksweg A44 tot en met het centrum van Den Haag en vice versa?

2) Deelt u de mening dat files naast irritant voor de automobilisten ook slecht zijn voor de Nederlandse economie alsmede het milieu; immers als automobilisten niet steeds op de rem hoeven te trappen, zijn ze sneller op bestemming en wordt de lucht dus minder vervuild?

3) Wat is uw ambitie om op deze dichtgeslibde verkeersader de verkeersdoorstroming weer up to date te krijgen en wat wordt uw inzet bij het deels ondertunnelen van de Rijksstraatweg (N44) tussen Den Haag en Wassenaar, waardoor deze weg verkeerslichtvrij wordt en wordt omgetoverd tot een snelle toegangsweg waarbij de maximum snelheid ook kan worden verhoogd?

4) Heeft u hierbij de bereidheid om de regie bij het upgraden van de N44 in handen te nemen o.a. richting de belanghebbende gemeenten Den Haag en Wassenaar en het Rijk? Zo neen, waarom niet?

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief