maandag 26 februari 2018

A Algemeen

Run for Rio bezoekt de projecten van Macheo

Wassenaar - We komen aan bij het kindertehuis. Marnix Huis in ’t Veld leidt ons rond, er zijn 7 huisjes met in ieder huisje 6 kinderen en begeleiding. Marnix legt uit dat de kinderen tijdelijk verblijven in het kindertehuis totdat de thuissituatie weer op orde is. ’s Avonds eten we allemaal mee, ieder van ons in één van de huisjes, zo krijgen we een goed beeld van het project waarmee Macheo jaren geleden is gestart. Na het eten zingen en dansen we met de kinderen. Dan is het bedtijd, ook voor ons, we zijn nog vermoeid van de vliegreis.

Na een indrukwekkende rit over stoffige wegen met kuilen en gaten komen we in de sloppenwijk. We lopen langs vele hutjes van koeienpoep met golfplaten. Veel mensen zitten voor hun hutje. Overal zijn hopen vuilnis, veel plastic afval en kippen en geiten struinen tussen het afval. We komen bij het project voor ondervoede kinderen uit de sloppenwijk. De kinderen hebben holle, lege ogen. Hun moeders leren hier hoe zij hun kind het beste kunnen verzorgen met de weinig middelen die zij hebben.

Bij het derde project krijgen vrouwen de kans om met een startkapitaal van omgerekend
€ 50,- een eigen project op te starten, bijv. een kapperszaak of een naaiatelier. Zo kunnen zij in hun eigen levensonderhoud voorzien. Deze vrouwen worden eerst goed gescreend op kennis, kunde en vooral ook op motivatie. De vrouwen zijn erg trots op hun eigen winkeltjes.

Het vierde project is het begeleiden van jonge tienermoeders. Zij krijgen vóór, tijdens en na de bevalling begeleiding. Met name hoe zij hun kindje moeten verzorgen en hoe zij een volgende zwangerschap kunnen voorkomen. Deze meiden lopen stage bij de vrouwen met hun eigen bedrijfje, zodat ook zij leren zichzelf te onderhouden. Wij bezoeken een aantal van deze tienermoeders, zij vertellen vol trots wat zij hebben geleerd.

Het vijfde project van Macheo betreft het verstrekken van één maaltijd per dag aan alle kinderen van de sloppenwijk van Thika. De maaltijd wordt uitsluitend op alle scholen verstrekt, waardoor het bezoek aan de scholen door de kinderen erg hoog is geworden. We bezoeken de Kianjau school. Er zijn ruim 900 kinderen op deze school, 50-60 kinderen per klas. Er is een goed georganiseerde centrale keuken. De kinderen staan blij en vrolijk in de rij te wachten op hun maaltijd.

U kunt de kinderen van Macheo helpen door het overmaken van een gift op rekening op NL21INGB0000193157 of NL57RABO00368010724 t.n.v. Run for Rio, o.v.v. Macheo

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit