Bloed, zweet en tranen bij S.V. Wassenaar

20 september 20162 minute read

Wassenaar – SV Wassenaar startte afgelopen zaterdag voortvarend. Na 8 minuten had Niolay Volskyi al de keeper van Woubrugge al twee keer weten te verschalken. Hoewel SV Wassenaar Woubrugge zo makkelijk de wil op wist te leggen, liep het na een kwartier steeds verder naar achter. Na 24 minuten was het al weer 2-1 en het spelbeeld was ineens compleet anders. Trainer Herman Kooijenga sommeerde zijn jongens om meer naar voren te verdedigen, maar het leek wel of er een deken van loomheid over het team heen viel. Tot overmaat van ramp moest Rutger Ruigrok van de Werve aan de noodrem trekken en kon hij het veld verlaten. De vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, werd goed door het keeperstalent Alexander Bachynskyi uit de kruising gewerkt. Tot de rust bleef het door Roadflow/Alarma33 gesponsorde team met kunst en vliegwerk overeind.

Na rust ging spits Kassim Bizimana een linie naar achteren en Glenn Verburg moest zich ook iets laten terugzakken. Vanaf dat moment werd er gegokt op uitvallen via Nicolay Volski.
Inmiddels had Jeroen van Eijk de geblesseerd geraakte Max Graber als linksachter vervangen en was Roy Bentvelzen Ahmed Zambib gaan vergezellen in het centrum van de verdediging. Toch ging het uiteindelijk mis, de ijzersterke nummer 7 van Woubrugge wist de bal toch achter Alexander Bachynskyi te krijgen; 2-2. Je voelde dat SV Wassenaar weer op een nederlaag afstevende. Maar juist toen ontstond het moment van de grote omschakeling. SV Wassenaar richtte zich met 10 man op. Bij een uitval kwam de bal voor de voeten van Ritchie Vermeulen. Met een harde droge knal, schoot hij de Kerkehouters naar een 3-2 voorsprong. Met nog 24 minuten te gaan gingen de SV Wassenaar spelers werkelijk tot het uiterste. Met bloed, zweet en tranen wisten de groen witte spelers de spelers van Woubrugge tegen te houden en werden de eerste drie punten binnengehaald.
Woubrugge kwam door het verlies verder in de problemen. Een team dat niet onder hoeft te doen voor KSD Marine en Van Nispen, maar voorlopig blijven ze op nul punten staan.
SV Wassenaar vierde zijn zwaar bevochte overwinning en kan met drie punten uit drie wedstrijden weer naar boven kijken. Volgende week een lastige uitwedstrijd bij UDO, dat SV Oosterheem dit weekend wist te verslaan.