zondag 17 oktober 2021

S Sport

Running Blind doet ook mee aan de 15 van Wassenaar

Wassenaar - Aan de 15 van Wassenaar wordt ook deelgenomen door een groep van 26 lopers van de organisatie Running Blind. Eén van die deelneemsters is Rita van Geffen, bestuurslid van de Stichting Gehandicapten Wassenaar.

Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy's en het oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers. Na de start in de regio Rotterdam werd in 2012 werd op initiatief van Rita en haar echtgenoot Henri van Geffen de eerste regio buiten Rotterdam opgericht, namelijk in Den Haag. Sinds 2013 is de Stichting Running Blind een landelijk stichting met een stichtingsbestuur. De lokale afdelingen hebben hun eigen bestuur en de relatie tussen de landelijke stichting is vastgelegd in een huishoudelijk regelement.

Aan de 15 van Wassenaar wordt deelgenomen door 13 blinde en slechtziende lopers van de afdelingen Den Haag en Leiden. Iedere loper heeft contact met een ziende buddy, die zijn looppartner langs de obstakels op de weg loodst. Op onderstaande foto loopt Rita en haar buddy van het eerste uur Hans de Graaf.