maandag 26 februari 2018

E Events

Run for Rio bezoekt DINKAschool

Wassenaar - We reizen van de top van de Kilimanjaro naar de Dinkaschool. We rijden over hobbelende, stoffige wegen en zien vele hutjes, wervelwinden, koeien, geiten en veel zwaaiende kinderen. Opeens horen we engelenzang. Het zijn de kinderen van de Dinkaschool die ons welkom heten. Eriq leidt ons trots rond. Het is een prachtige school, veel groen en mooi aangelegd. Eriq vertelt trots dat er sinds januari 2016 maar liefst 24 betalende kinderen zijn gekomen uit Arusha. Dat is super! Want nu kunnen Kimberly en Eriq zelf hun leerkrachten betalen.

We verblijven in de slaapvleugel bij de jongens. Heel basic, maar prima. Buiten zijn de wc’s en de douches. Na een warme nacht ontbijten we samen met de 18 kinderen die hier de hele week verblijven. We doen Olleke Bolleke en Tanzaniaanse spelletjes. In het begin zijn ze erg verlegen, maar langzaam komen ze los. Dan komen de schoolbusjes met zwaaiende kinderen. De schooldag kan beginnen.

Als de lessen beginnen, gaan we allemaal mee naar een klas. Leo en Ingrid delen in groep 4 en 5 tekeningen en brieven uit van groep 7 van de Jozefschool. De kinderen vinden het erg leuk om een brief te krijgen en op de foto te zien wie de brief geschreven heeft. Wat in het voorjaar begon als een eerste brief is intussen uitgegroeid tot een mooi contact tussen de kinderen van de Jozefschool en de kinderen van de Dinkaschool. Na schooltijd lopen we met Kennedie uit klas 4 mee naar huis. We lopen ongeveer 15 minuten en komen dan bij het hutje van zijn ouders. We worden zeer gastvrij ontvangen. We krijgen een watermeloen als cadeau, maar we zeggen dat we de meloen graag met hen willen delen en smikkelen met elkaar van de sappige vrucht.

De volgende dag komen de kinderen aan in hun trainingspakken. Een beetje zenuwachtig voor de sportdag die wij voor hen organiseren. We beginnen met de Olympische games. De leerkrachten hebben allemaal een yell en teamnamen bedacht. Het wordt een flitsende start en een sportieve strijd. We vervolgen met waterspellen, want de bron bij Dinka zorgt voor meer dan voldoende water. Vooral het snoephappen en het flessenvoetbal vinden ze echt te gek. ’s Middags beginnen we met echte Hollandse spellen als spijkerpoepen en koekhappen. We schminken de gezichtjes en doen dansjes. Wat een pret. Voordat de kinderen naar huis gaan, krijgen zij allemaal een certificaat en een echte gouden medaille. O, wat zijn ze daar blij mee!

Wilt u ook steunen, doe een gift op rekening op NL21INGB0000193157 of NL57RABO00368010724 t.n.v. Run for Rio.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit