maandag 25 oktober 2021

Vrijwilligerscentrale brengt fondsen en Wassenaarders dichter bij elkaar

Wassenaar - Op donderdag 24 november organiseerde de Vrijwilligerscentrale Wassenaar een infoavond over fondswerving en crowdfunding. Meer dan 60 Wassenaarders wisten de weg naar de Warenar te vinden en kregen in een volle Persijnzaal een heldere uitleg over de mogelijkheden die de deelnemende fondsen en platforms te bieden hebben.

Voor de pauze maakten Fonds 1818 en het Oranje Fonds duidelijk wat zij doen en waar zij voor staan en vooral de persoonlijke benadering en de meedenkende en -werkende houding werd benadrukt. Na de pauze was het de beurt aan het RABO Stimuleringsfonds. Het belang van samenwerking tussen leden van de bank, klanten en partners werd uitgelegd. Doel is om maatschappelijk initiatieven te ontplooien waarbij het RABO Stimuleringsfonds helpt, niet alleen financieel maar ook door kennisoverdracht.

Hierna volgde de presentatie van ‘Voor je buurt’, een crowdfundingplatform waar het niet alleen gaat om financiële steun maar ook om bekendheid en betrokkenheid. Voor je buurt maakt het mogelijk om met mensen, materialen en middelen kleur te geven aan je buurt. Als laatste was het de beurt aan MAEX, een onderdeel van Kracht in NL. Kracht in NL behartigt de belangen van maatschappelijke initiatieven en de MAEX is een instrument dat op eenvoudige wijze de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt.

Vervolgens was er ruime gelegenheid om de vertegenwoordigers van de verschillende fondsen persoonlijke te spreken, ervaringen te delen en vragen te stellen. Kortom, een interessante en leerzame avond waaruit nieuwe, mooie initiatieven kunnen voortkomen voor Wassenaar.

Kijk voor meer informatie op vrijwilligerscentralewassenaar.nl