zondag 28 februari 2021

S Sport

Mijn eerste prestatieloop

Wassenaar - Door mijn man en een aantal vriendinnen werd ik geattendeerd op de 'Yakult Start to Run' banners die her en der in Wassenaar hingen. Na een heftige ziekte, waarvan ik gelukkig herstellend ben, danste ik wel weer, maar ik wilde me weer zo energiek en fit voelen als daarvoor. Maar hardlopen, is dat wel wat voor mij?

Na enig aandringen heb ik mij toen toch aangemeld voor de cursus. In 7 weken van 0 naar 3 kilometer achter elkaar kunnen hardlopen. In Wassenaar wordt deze cursus verzorgd door het WZK Tri-Team. Al bij de eerste training werd mij duidelijk dat deze 7 weken goed opgebouwd zouden worden. Door het enthousiasme van de trainers, en de gezelligheid van de groep, was elke training weer iets om naar uit te kijken. Tussen de opvolgende trainingen kreeg ik ook huiswerk mee. 1 a 2 trainingen in de week, die zelf gepland konden worden. Ideaal met een gezin en werk. De laatste training werd de 3 kilometer loop die mij, dankzij de goede training en begeleiding, erg goed af ging.

Na de cursus ben ik doorgegaan bij het WZK Tri-Team, maar hoe zou een echte prestatieloop zijn? 27 november was het dan zover, een 5 kilometer prestatieloop in Lisse. Met een hele delegatie verscheen het WZK Tri-Team aan de start. Zowel mijn trainer van de Start to Run cursus, als mijn trainer van de reguliere trainingen waren aanwezig. Met de nodige tips en aanmoedigingen kwam ik na 5 kilometer in 29 minuten over de finish. Wat was ik blij!

Door de trainingen en goede begeleiding tijdens de cursus en daarna tijdens de reguliere trainingen was ik tot dit in staat, ik was compleet verrast door het feit dat ik hier weer toe in staat ben. Overigens spreek ik nu ook over alle anderen die na de cursus door zijn gegaan en in Lisse allemaal een topprestatie hebben geleverd. Mijn volgende doel; de 10 kilometer lopen tijdens de Marathon Leiden.

Er begint binnenkort weer een Start to Run cursus, als ik het kan, kan jij het ook! Dus meld je gewoon aan via www.yakultstarttorun.nl.