woensdag 18 september 2019

S Sport

WZK C-Jongens pakken de winst

Wassenaar - Zaterdag 17 december trof het Jongens C-team van WZK in het Sterrenbad het team van AZL uit Leidschendam. Ze wisten dat AZL een lastige tegenstander kon zijn, maar het vertrouwen in een goede afloop was aanwezig. Ze moesten het helaas zonder Jens stellen deze keer, maar WZK had er zin in en begon meteen goed en snel. Het leidde al in de tweede minuut tot een overtuigend afstandsschot van Stijn: 1-0.

De teams blijken redelijk aan elkaar gewaagd te zijn en het is vooral WZK dat goed kansen weet te creëren. Helaas lukt het niet nog meer doelpunten te scoren tijdens de eerste periode, al zijn er een paar mooie kansen. Maar AZL blijft steken op de Wassenaarse verdediging. So far so good! Tijdens het tweede partje komt AZL op dreef en weet maar liefst 3 keer achter elkaar te scoren. Helaas wordt een doelpunt van WZK afgekeurd maar de thuisploeg laat zich niet uit het veld slaan. Tycho verdedigt sterk, waardoor AZL niet verder weet uit te bouwen. Uiteindelijk wordt er toch nog gescoord door Yonne vanaf de midvoor (2-3) maar sluit AZL het partje af met nog een doelpunt. (2-4). Coach Jan Willem praatte de jongens moed in, er zit veel meer in dan er tot dat moment uitkomt!

In het 3e partje begint de thuisploeg er weer in te geloven als Yonne 3-4 weet te scoren, nadat de bal eerder op de paal is gegaan. Helaas moet er kort daarop met een man minder worden gespeeld waar AZL uit kan scoren: 3-5. Ondanks de achterstand wordt er goed gespeeld en ook verdedigend staan onder andere Robin en Thijmen hun mannetje! Een mooi aangegeven schot van Kai op Stijn, levert 4-5 op en daarna weet hij nogmaals te scoren! Zo staan de teams na 3 partjes gelijk en beginnen ze met 5-5 aan de laatste periode!

Het publiek op de tribune gaat er maar even goed voor zitten, wat is het spannend! Nieuwkomer Jan Julius brengt WZK op voorsprong met een heel mooi doelpunt (6-5). Maar nu niet denken dat we er al zijn, tjonge wat een spanning! Er werd kort gefloten door de scheidsrechters en er gaat regelmatig een speler van beide teams voor 20 seconden naar de kant. In een wat rommelig ogenblik verliest WZK even het overzicht en weet AZL er weer een gelijke stand van te maken (6-6). Dan krijgt WZK kort daarop een strafschop die Stijn weet te benutten: 7-6. Vervolgens krijgt ook AZL een strafworp, en de stand is weer gelijk:7-7. Jasper weet een paar keer geweldig het doel te verdedigen en dan gaat via een fraaie opzet van het hele team de bal door Julen in het net, 8-7! Vlak voor het einde van de wedstrijd besluitt Kai de wedstrijd met nog een mooi schot: 9-7. Met dit mooie resultaat en een 6e plaats in de competitie, gaat WZK nu de winterstop in tot 15 januari. Ondertussen wordt er natuurlijk ook nog doorgetraind en zijn we benieuwd hoe de Jongens C verder groeien dit jaar, niet alleen in de lengte maar ook qua tactiek en kracht!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief