zaterdag 25 mei 2019

N Nieuws

Wassenaar krijgt waarnemend burgemeester tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018

Wassenaar - Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft vandaag met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Wassenaar afgesproken dat de waarnemend burgemeester tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 aanblijft. Op korte termijn zal de commissaris bekend maken wie de waarnemer wordt. Medio januari neemt burgemeester Jan Hoekema afscheid van Wassenaar.

Er is gekozen de waarneming langer dan een jaar te laten duren zodat de waarnemer de tijd heeft om samen met de betrokkenen de bestuurlijke verhoudingen in Wassenaar te normaliseren. Dit moet de nieuw verkozen gemeenteraad in maart 2018 én een eventueel nieuw te benoemen burgemeester een goede start bieden.

De commissaris geeft de waarnemer daarnaast de opdracht om de komende periode tot een oriëntatie te komen op de bestuurlijke toekomst van Wassenaar. Gelet op de resultaten van de bestuurskrachtmeting zal de gemeente moeten bezien op welke wijze wordt toegewerkt naar een toekomstbestendige gemeente. De burgemeester zal hierin een aanjagende rol vervullen.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief