zondag 18 februari 2018

P Politiek

HartvoorWassenaar: de inzet is de zelfstandigheid van Wassenaar

Wassenaar - Elke vezel van HartvoorWassenaar is verbonden met onze zelfstandigheid. Wassenaar is een oase van groen, rust en evenwicht, en weinig Wassenaarders hebben de behoefte om anderen daarover te laten beslissen. Er is weinig aan de hand in Wassenaar. Slechts af en toe veroorzaakt een onhandige Wassenaarse politieke bestuurder wat onrust.

We hebben vele Wassenaarders gevraagd hoe zij denken over de zelfstandigheid van Wassenaar. Iedereen wil zelfstandig blijven. Dit is mijn plek. Hier leef ik. Hier zijn onze scholen, onze verenigingen, ons strand. Hier wonen onze vrienden. En alle andere Wassenaarders met wie ik dit dorp koester. Hier zijn al zo lang als ik me herinner de Langstraat, De Wassenaarse Krant, de Wassenaarse slag, de Wassenaarse dorpssfeer.
Je weet waar de gemeentegrenzen van Wassenaar liggen. En samen met de mensen die er wonen en “de dingen van Wassenaar” vormt dat een verbonden eenheid. Wassenaar is door vele generaties geworden tot wat het nu is. Wassenaar is ons eigen. Aan de andere kant van de grens begint een andere gemeente. Als Wassenaar fuseert met een andere gemeente, dan is het Wassenaar niet meer.

Er zijn politici in onze lokale politiek, die deze gevoelens bestempelen als niet-rationeel en onbelangrijk. Het gaat tenslotte om besturen, emoties spelen geen rol. Ze geloven heilig dat grotere gemeentes beter zijn. En dat Den Haag belangrijker is dan de Wassenaarders.

Wassenaar staat met 26.000 inwoners op de 204e plaats van 388 gemeentes. Er zijn meer dan 100 gemeenten met 20000-30000 inwoners.
Vele van deze gemeentes worden goed bestuurd. Vaak zelfs nog beter dan grotere gemeentes. Voor vrijwel geen van deze gemeentes speelt de fusievraag.

Als Wassenaar goed bestuurd wordt hoef je niet te fuseren. Zeker niet als het Wassenaar niets brengt. En al helemaal niet als de Wassenaarders het niet willen.

Goede bestuurders met een robuust financieel beleid. Goed doordachte doelstellingen en uitvoering.

De zittende coalitie heeft er in de afgelopen jaren met de pet naar gegooid. Met geld werd gesmeten en de reserves worden in hoog tempo opgemaakt. Deze coalitie heeft een belangrijke opdracht niet vervuld: het versterken van de bestuurskracht na de samenvoeging van ons ambtelijk apparaat met Voorschoten in 2013.

En nu ze geconfronteerd wordt met haar eigen falen lopen ze weg van hun verantwoordelijkheid. Ineens roepen coalitiepartijen (CDA,PassievoorWassenaar,D66,PvdA,GroenLinks) dat we een fusie met Voorschoten moeten overwegen. Maar welk probleem los je dan op?

HartvoorWassenaar durft de uitdaging van een goed bestuurd zelfstandig Wassenaar echt aan!!

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een dorp in balans

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 16 17:06:39 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 16-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/W9QgYBCPPS
Fri Feb 16 15:02:17 +0000 2018

VVD Wassenaar stelt voor Jan Anthonie Bruijn #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/6aH1OUhVZ3