Skip to content

Wassenaarse Schoolzwemwedstrijden

30 januari 20173 minute read

Wassenaar – ‘Dit is een mooie gelegenheid om kinderen te laten kennismaken met het wedstrijdzwemmen,’ geven de vrijwilligers van WZK wedstrijdzwemmen aan. Afgelopen vrijdagavond waren zeven Wassenaarse basisscholen present in het Sportplaza ‘Sterrenbad’ waar zij streden om zich een jaar lang de beste zwemschool van Wassenaar te mogen noemen. Ze deden dit onder aanmoediging van het enthousiaste publiek op de volle tribune en aan de rand van het bad.

De wedstrijden worden al meer dan 50 jaar georganiseerd, sinds 1963. Oorspronkelijk was dit ter ere van de verjaardag van toen nog prinses Beatrix. De wedstrijden worden door een twintigtal vrijwilligers van WZK georganiseerd, op de basisscholen wordt dit opgepakt door enthousiaste ouders en leerkrachten.

Iedere school neemt deel met 3 teams (onderbouw – middenbouw – bovenbouw). De teams van 6 kinderen zwemmen een estafette, waarbij alle kinderen, of ze nu ongetraind of juist getraind waren, hun uiterste best doen om voor hun eigen school te winnen. Alle teams mogen twee keer zwemmen en de tijden worden bij elkaar opgeteld.

Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat de Montessorischool toch wel hele snelle zwemmers had. De kinderen uit groep 3-4 van de Sint Bonifaciusschool boden echter stevige tegenstand en bij zowel de eerste als tweede keer zwemmen werd het een nek aan nek race. Na het optellen van beide resultaten wist toch de Montessori bij deze leeftijdsgroep met slechts 1 seconde verschil te winnen!

Bij alle leeftijdsgroepen waren erg enthousiaste kinderen te zien. Kinderen die veel plezier hebben om samen een wedstrijd als deze te zwemmen. Het enthousiasme spat er vanaf!

De winnaar van het origineelste spandoek was overduidelijk de Herenwegschool, de kinderen hadden echt hun best gedaan om een mooi spandoek te maken. De beloning waren lekkere reepjes voor de kinderen.

Na alle rondes en finales ging de beker naar de Montessorischool, waarvan de leerlingen in alle leeftijdsgroepen samen het snelst bleken te hebben gezwommen, gevolgd door de Bonifaciuschool op 2, de Sint Jan Baptistschool op 3, de Nutsschool op 4, de Herenwegschool op 5, de Kievietschool op 6 en de Sint Jozefschool op 7. De prijsuitreiking werd verzorgd door het Netwerk Bewegingsonderwijs, het samenwerkingsverband van de Wassenaarse gymdocenten.

De nummers 1, 2 en 3 mogen deelnemen aan de Regionale schoolzwemwedstrijd die op 13 mei door WZK in Wassenaar wordt georganiseerd.

De kinderen die enthousiast zijn geworden en ook zouden willen wedstrijdzwemmen, zijn van harte welkom bij WZK. Tijdens een test kijken we wat het niveau van een kind is en krijgt dan een advies in welke groep hij of zij het beste zou passen. Alle trainingen, voor beginners en gevorderden vanaf tenminste 6 jaar met een diploma C, vinden plaats in de avonduren tussen half zes en half acht.

Tags

SchoolzwemmenWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top