woensdag 21 februari 2018

K Kunst & cultuur

Peter Struycken dank voor het unieke kunstwerk!

Wassenaar - De vele pasteltinten gingen in elkaar over, langzaam werd zacht oker bijvoorbeeld lila. Het kan u haast niet zijn ontgaan dat de molen De Windlust de afgelopen jaren op een bijzondere manier is aangelicht. Dit dankzij een kunstproject van gerenommeerd kunstenaar Peter Struycken. Met de meest moderne computergestuurde LED verlichting gerealiseerd door euroGenie, die ook grotendeels de financiering regelde, wist hij de oude Hollandse molen, op bijzondere wijze te verlichten. Het is een uniek experiment. Helaas is het financieel niet haalbaar om het lichtproject nog langer operationeel te houden: het onderhoud blijkt in de praktijk te duur voor de gemeente. Na overleg met euroGenie en Peter Struycken heeft het college daarom besloten om het lichtproject te beëindigen.

Wethouder Inge Zweerts de Jong:” Ik vind het erg bijzonder dat Peter Struycken, een grote naam in de kunstwereld, zo’n uniek project voor het eerst heeft gedraaid in ons dorp. Nog niet eerder is een dynamisch lichtkunstwerk op deze manier gecombineerd met een monument. Samen met euroGenie heeft Peter Struycken laten zien dat moderne, duurzame lichttechniek en cultuurhistorisch erfgoed heel goed kunnen samengaan. Zij hebben hiermee een bijdrage geleverd aan de verbinding tussen kunst en cultuurhistorie in Wassenaar”.

De nieuwe LED armaturen die in het kader van het project zijn aangebracht op de lantaarnpalen rondom de molen, die blijven. Tijdens de overgangsfase staat de molen zonder licht. De lampen worden opnieuw (in een neutrale kleur) afgesteld en worden aangesloten op de straatverlichting. Daarmee blijft onze molen ook in de toekomst verlicht.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Wed Feb 21 10:44:26 +0000 2018

The Tickets in Bibliotheek Wassenaar #Wassenaar #OBVW #TheTickets https://t.co/6tXsFiG1Vc
Wed Feb 21 09:34:06 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Gerbrand Nijman op plaats 10 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/2xJv9TDpVi