woensdag 21 februari 2018

K Kunst & cultuur

Laura Karsters in het Van Heeckerenhuis

Tweede studiegroep keramiek bij Ars et Studium

Wassenaar - Ars et Studium, de vereniging van amateurkunstenaars, breidt het aanbod uit met een tweede studiegroep keramiek. Daarvoor is een nieuwe begeleidster aangetrokken, Laura Karsters. Zij werkt in Wassenaar al met vluchtelingen. Een min of meer toevallige ontmoeting met beeldend kunstenaar Wierd Wagenmakers uit deze plaats leidde tot contact met Ars et Studium.

We treffen Laura in haar nieuwe werkomgeving in het Van Heeckerenhuis, waar zij vertelt dat het scheppend bezig zijn al begon in haar kinderjaren en haar nooit meer heeft losgelaten.

Die kinderjaren bracht ze door in Suriname en de binding met Zuid-Amerika is er altijd gebleven. Ze reisde er meermalen rond en maakte kennis met de keramiek van de indianen. Dat leidde ertoe dat ze later in Gouda de opleiding keramische technieken ging volgen. Daarna volgde een opleiding creatieve coaching.

Als beeldend kunstenares ontwikkelde zij een eigen stijl, die ze “abstract figuratief” noemt. De sieraden die ze draagt verraden een voorliefde voor organische materialen.

Laura Karsters, die in Leiden woont, geeft workshops aan schooljeugd en aan volwassenen. Ze breidt nu haar werkterrein uit naar Ars et Studium, waar ze vanaf 1 maart elke woensdagavond te vinden zal zijn. “Wat ik de mensen daar mee wil geven is: ontdek je eigen creativiteit”, zegt Laura. Daarnaast gaat het om de techniek van het boetseren, inclusief het maken van glazuur.

Meer informatie over de nieuwe studiegroep keramiek is te vinden op www.arsetstudium.nl.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Wed Feb 21 10:44:26 +0000 2018

The Tickets in Bibliotheek Wassenaar #Wassenaar #OBVW #TheTickets https://t.co/6tXsFiG1Vc
Wed Feb 21 09:34:06 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Gerbrand Nijman op plaats 10 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/2xJv9TDpVi