woensdag 21 februari 2018

K Kunst & cultuur

Wegens succes verlengd: MARTIN CREED SAY CHEESE!

Wassenaar - 21 januari opende de solotentoonstelling SAY CHEESE! met een overzicht van werk van de Britse kunstenaar Martin Creed. Inmiddels hebben duizenden bezoekers waaronder veel kinderen genoten van Creeds wondere wereld. Wegens succes zal de tentoonstelling verlengd worden tot en met 11 juni 2017.

‘SAY CHEESE!’ nodigt de bezoeker uit op ontdekkingsreis te gaan in het universum van Creed: een belevingswereld vol humor en zelfspot. Je ziet installaties met cactussen, ballen en gloeilampen; stapelingen van wc-rollen, stoelen en tafels; een wand vol met 1000 broccoli prints. Te midden van de kunstwerken hoor je pianospel, live gespeeld volgens de instructies van de kunstenaar, er wandelt een orkestje voorbij. Even later rent ook nog een hardloper door het museum.

De performances die ook onderdeel zijn van Creeds show, worden op gezette tijden getoond. Hieronder meer informatie:
Work No. 850 (runners): zaterdag en zondag van 11 - 14 uur
Work No. 2734 (roving musicians): vrijdag, zaterdag en zondag van 14 - 16 uur
Work No. 736 (piano player): dagelijks te zien

‘SAY CHEESE!’ omvat circa 50 werken die tezamen een coherente afspiegeling van Creeds veelzijdige oeuvre vormen. De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de kunstenaar.

Museum Voorlinden heeft voor deze tentoonstelling de catalogus ‘Martin Creed – SAY CHEESE!’ uitgegeven. In dit boek vind je een rijk gevuld, full colour overzicht van de tentoongestelde werken op locatie in 111 pagina’s. Interesse? De uitgave is voor €24,50 te koop in de museumwinkel van Voorlinden en te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De tentoonstelling benadrukt Creeds speelse kijk op de wereld en zijn voortdurende fascinatie voor het alledaagse. Geïnspireerd door het dagelijks leven maakt Creed eenvoudige maar eigenzinnige kunstwerken. De chaos die Creed in zijn eigen leven ervaart, is de drijfveer om kunst te maken. Alleen op die manier kan hij orde scheppen in zijn hoofd. Vandaar dat veel werken bestaan uit ordeningen of stapelingen van soortgelijke objecten of herhalingen van eenzelfde gebaar.

‘My world is a soup of thoughts, feelings and things all mixed up together. Working is a way of trying to cope, to separate the soup and escape; to get from the inside out.’
Martin Creed

Martin Creed (1968) is kunstenaar en muzikant, woont en werkt in Londen en is een van de meest toonaangevende kunstenaars van zijn generatie. In 2001 won hij de Turner Prize. Museum Voorlinden verzamelt al vanaf het eerste uur werk van Creed en bezit inmiddels een breed cluster. Met ‘SAY CHEESE!’ zet Voorlinden een tentoonstellingsprogramma voort waarbij kunstenaars aan bod komen die een sterke band met de collectie hebben. De visuele beleving en de autonomie van de kijker staan centraal. Een glimlach, een frons, een moment van inspiratie: het staat de bezoeker vrij te interpreteren en te associëren.

De tentoonstelling ‘Martin Creed. SAY CHEESE!’ is te zien in Museum Voorlinden van 21 januari tot en met 11 juni 2017.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Wed Feb 21 10:44:26 +0000 2018

The Tickets in Bibliotheek Wassenaar #Wassenaar #OBVW #TheTickets https://t.co/6tXsFiG1Vc
Wed Feb 21 09:34:06 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Gerbrand Nijman op plaats 10 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/2xJv9TDpVi