zondag 09 augustus 2020

S Sport

Gehandicapt Blauw-Zwart moet periodetitel aan Van Nispen laten

Wassenaar - Blauw-Zwart heeft de periodetitel in de vierde klasse zaterdag niet kunnen binnenslepen. Deze titel, die rechtstreeks recht geeft op de nacompetitie voor promotie, ging in een rommelige uitwedstrijd op de valreep naar gastheer Van Nispen. Na een 0-1-voorsprong moest de uiteindelijk toch zwaarder dan gedacht gehandicapte Wassenaarse ploeg in slotfase buigen: een 2-1 overwinning leverde de ploeg uit De Zilk alvast champagne van hun sympathieke voorzitter op.

Uitgerekend in deze cruciale wedstrijd moest de ploeg van sponsor Lagerberg Verhuizingen het voor de aftrap al stellen zonder de geblesseerde jonkies Ilias Assaban (de razendsnelle linkerspits) en Dunke Lagerberg (de alleskunner) en de geschorste Tom van den IJssel. Vervolgens kreeg de ploeg van trainer Jos van der Helm reeds na 7 minuten een forse dreun te verwerken toen spits en zeer belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede Adrian Koziel zich verstapte en niet verder kon. De jonge Maarten Hoogduijn verving hem weliswaar goed, maar de Blauwen misten overduidelijk hun onwrikbare aanspeelpunt in de voorhoede.

Zoals gezegd was het duel bij tijd en wijlen het aanzien niet echt waard, vanwege het rommelige spel met tal van passes die niet aankwamen. De ploeg uit De Zilk leunde zwaar achterover en wachtte listig op foutjes van Blauw-Zwart. De vaste Wassenaarse supporterskern die de bollenstreek in was gereisd, nuttigde de ‘slow food’ maaltijd die deze soms zelfs al te rustige wedstrijd was, met weinig smaak.

Stuart Hooijmans had weinig geluk met enkele kansen en Blauw-Zwart stroopte de mouwen na de thee maar weer eens op. De druk op de Van Nispen-goal werd opgevoerd, terwijl met name verdedigers Danny Munier en Arthur Schiebroek hun werk bekwaam deden. De rushes van Raymond Vosse op de vleugel stichtten toch wel de nodige verwarring in de Van Nispen-verdediging. En dat zorgde in 57e speelminuut voor een absoluut hoogtepunt in deze pot voetbal. Weer zo’n flitsende rush van Raymond leidde tot een strakke en harde, loepzuivere voorzet die door Maarten Hoogduijn ongenadig hard vanaf de rand van het strafschopgebied langs de Van Nispen-keeper werd geramd.

Die 0-1 gaf de Wassenaarse bezoekers weer moed. De wedstrijd slim uitspelen? Nu eens wat minder foutjes maken? Dat lukte jammer genoeg niet. De ploeg uit De Zilk kreeg een kwartier voor tijd bij een aanvalletje door het midden zomaar vrij baan en dat was 1-1. Waarmee de periodetitel voor Van Nispen virtueel al binnen was.

Wissels aan Wassenaarse zijde, die Dario Ditmar en Rick Hoogenboom nog binnen de lijnen brachten, mochten niet baten. Het gemis van spits Koziel liet te diepe sporen na. Voor de statistieken was de 2-1 voor de Zilkse ploeg pal tegen het einde van deze pot voetbal nog van belang. De meestal betrouwbare Wassenaarse sluitpost Mike van Zonneveld verkeek zich enigszins op de gemene stuiter in een gelukkig afstandsschot van de freewheelende Van Nispenploeg.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief