woensdag 21 februari 2018

E Events

Denk mee om de Dorpshaven aantrekkelijk te maken

Wassenaar - Wat moet er volgens u gebeuren om van de Dorpshaven een sfeervolle en dynamische plek aan het water maken? Vertel het ons! Kom naar het ideeënfestival op de kop van de haven, bij de Oostdorperweg. Op 29 maart van 17.00 tot 20.00 uur vindt deze kick-off plaats. Het college heeft Wassenaarders vlak voor de zomervakantie opgeroepen om na te denken hoe we met elkaar van de Dorpshaven een bruisende werk-, woon- en ontmoetingsplek kunnen maken voor Wassenaarders én bezoekers. Het ideeënfestival geeft u hiervoor nu de kans.

Tijdens het ideeënfestival kunt u, onder het genot van een hamburger en een kop koffie, laten weten welke kansen u voor het gebied ziet. Op basis van alle informatie die tijdens het ideeënfestival wordt opgehaald, stelt de gemeente een definitieve kansenkaart op. Het proces wordt in het voorjaar vervolgd met aanvullende gesprekken en bijeenkomsten met initiatiefnemers en andere betrokkenen. Tijdens deze gesprekken wordt gekeken hoe we deze kansen daadwerkelijk kunnen verzilveren: Wat is er nodig om dat te doen? Hoe kan de gemeente daarbij helpen? Welke rol zien de ondernemers voor zichzelf? Voor dit proces heeft de gemeente een projectbureau voor de leefomgeving, Over Morgen in de arm genomen.

Een bruisende plek aan het water
Wethouder Leo Maat (Ruimtelijke Ordening): “Het is al jaren een wens in Wassenaar om de Dorpshaven aantrekkelijker te maken. Deze beeldbepalende plek heeft alles in zich om een van de hotspots van Wassenaar te worden. Het moet een plek worden waar je straks gezellig met het gezin lekker aan het water een broodje eet en daarna met een huurboot het water opgaat. Een plek waar startende ondernemers elkaar kunnen inspireren in een bedrijfsverzamelgebouw. Waar we met elkaar op groot scherm Nederland toejuichen, wanneer ze wel weer meedoen. Kortom, een plek aan het water waar Wassenaarders én bezoekers graag hun tijd doorbrengen.”

Een ideeënfestival, en daarna?
Op basis van de kansenkaart en de verdere gesprekken en bijeenkomsten met bewoners en ondernemers maakt de gemeente een stedenbouwkundig raamwerk. Het stedenbouwkundig raamwerk legt vast wat moet in het havengebied en laat vrij wat kan. De invulling is afhankelijk van een organische ontwikkeling van het gebied, waarbij bewoners en ondernemers leidend zijn. In de loop van aankomende zomer worden de eerste initiatieven zichtbaar in de haven: zo komen er tijdelijke terrassen in de zomer en ligt er een plan voor een ijsbaan in de winter. De gemeente gaat aan de slag om de openbare ruimte langs het kanaal een facelift te geven.

Samen werken aan Wassenaar
In ons unieke dorp, midden in de Randstad, hebben we een kleurrijk palet aan voorzieningen: het strand, het groen, goede sportclubs en een gezonde mix van horeca en winkels. Wethouder Freddy Blommers (Economische Zaken): “De menukaart van Wassenaar moet niet alleen nu, maar ook in de toekomst aantrekkelijk zijn. Daarom is het essentieel dat het havengebied, het centrum en natuurlijk ook het gebied rondom het Stadhoudersplein, elkaar straks versterken. De Dorpshaven is belangrijk voor ons allemaal. Daarom roept het college alle Wassenaarders op om met elkaar op 29 maart een hamburger te eten en ideeën uit te wisselen over de Dorpshaven.”

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, maar heeft u wel een goed idee? Mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De voortgang van het proces is te volgen via www.dorpshavenwassenaar.nl

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Wed Feb 21 10:44:26 +0000 2018

The Tickets in Bibliotheek Wassenaar #Wassenaar #OBVW #TheTickets https://t.co/6tXsFiG1Vc
Wed Feb 21 09:34:06 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Gerbrand Nijman op plaats 10 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/2xJv9TDpVi