woensdag 19 september 2018

A Algemeen

Wandelnetwerk Duin Horst & Weide: goed nieuws voor wandelaars en ondernemers

Wassenaar - Op donderdag 16 maart is het wandelnetwerk Duin Horst & Weide officieel geopend. Tijdens de opening benadrukte wethouder Bianca Bremer dat Duin Horst & Weide, tussen Leiden en Den Haag, een heerlijk gebied is om te recreëren. Het gebied is erg afwisselend. Je vindt er duinen, bossen, weilanden en vooral veel rust en ruimte. Het wandelnetwerk Duin Horst & Weide verbetert de mogelijkheden om van dit moois te genieten. Het netwerk is ruim 200 kilometer lang en onderdeel van het provinciedekkende wandelroutenetwerk Zuid-Holland van bijna 3.000 km lang. Met het netwerk kunnen wandelaars zelf hun wandelroute bepalen, zo lang of zo kort als zij zelf willen. Ter plekke, met de digitale Wandelrouteplanner Zuid-Holland op internet of met de app Wandelen123 op de telefoon.

Kansen voor recreanten en ondernemers
Wethouder Floor Kist van Leidschendam-Voorburg presenteerde een ambitieus investeringsprogramma van provincie en gemeenten om wandel-, fiets- en vaarroutes te verbeteren en aantrekkelijke bestemmingen te realiseren. Dit biedt ook kansen aan ondernemers in het gebied. Tijdens de opening werden verschillende voorbeelden gepresenteerd van mogelijkheden voor ondernemers om met het netwerk nieuwe initiatieven te ontwikkelen, zoals picknickarrangementen en evenementen als de “Duin Horst & Weide-run” of een “Instagram-walk”, speciaal voor de jeugd.

Kaart van het netwerk
Nadat Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de formele opening van het netwerk had verricht, benadrukte hij nog eens hoe belangrijk natuur en recreatie zijn voor de provincie. Wethouder Leo Maat van de gemeente Wassenaar reikte het eerste exemplaar uit van de fraai uitgevoerde wandelroutekaart. Deze wandelroutekaart is vanaf eind maart voor iedereen gratis af te halen op gemeentehuizen, VVV’s en bij toeristische bedrijven in het gebied.

Een mooi vooruitzicht met de lente op komst!