maandag 26 februari 2018

Werksessies Dorpshaven in mei

Wassenaar - Hoe maken we van de Dorpshaven een bruisende werk-, woon- en ontmoetingsplek voor alle Wassenaarders en bezoekers? Dat is de vraag die centraal stond tijdens het Ideeënfestival dat op 29 maart jl. plaatsvond, aan de kop van de haven. Veel bewoners en andere geïnteresseerden hebben hun ideeën voor dit gebied ingebracht. Naar aanleiding van het Ideeënfestival is een zogenoemde kansenkaart opgesteld door de gemeente en projectbureau voor de leefomgeving, Over Morgen. Op deze kansenkaart zijn de ingebrachte ideeën, kansen en wensen per deelgebied – Kop van de Haven, de Werven, Hofcampveld en omgeving, Wassenaarse Watering – samengevat. Een uitgebreidere toelichting van de kansenkaart is terug te vinden op de projectwebsite van de Dorpshaven: www.dorpshavenwassenaar.nl.

Klaar voor de volgende stap? Werksessies per deelgebied
De kansenkaart geeft een globaal beeld van de mogelijkheden die Wassenaarders zien voor het gebied. Nu zetten we graag samen met u een volgende stap: werksessies per deelgebied. Tijdens deze sessies concretiseren we samen met u de ideeën, kansen en wensen op deze kaart. Zo ontstaat een beeld welke ideeën op de korte, de middellange en lange termijn kunnen worden gerealiseerd. Met andere woorden: hoe kunnen we de kansen daadwerkelijk verzilveren. Wat is er voor nodig om dat te doen, hoe kan de gemeente daarbij helpen? Welke rol zien ondernemers en andere initiatiefnemers voor zichzelf?

Per deelgebied vindt er één werksessie plaats. In totaal zijn er dus vier werksessies. U bent van harte welkom om mee te denken bij alle sessies. Maar heeft u de voorkeur voor een specifiek deelgebied, dan kan dat natuurlijk ook.

De volgende sessies staan gepland:

· Kop van de Haven donderdag 18 mei 19:30 tot 21:30 café Rooie Cor (Oostdorperweg 35)
· De Werven woensdag 24 mei 19:30 tot 21:30 gemeentekantoor Wassenaar (Johan de Wittstraat 45)
· Hofcampveldweg e.o. maandag 29 mei 19:30 tot 21:30 gemeentekantoor Wassenaar
· Wassenaarse Watering woensdag 31 mei 19:30 tot 21:30 Ruime Sop (Van Zuylen van Nijeveltstraat 100)

Van kansenkaart naar stedenbouwkundig raamwerk
Met de input uit de werksessies, kan de kansenkaart worden uitgewerkt tot stedenbouwkundig raamwerk. Dit raamwerk legt vast wat moet in het havengebied en laat vrij wat kan. De invulling is afhankelijk van een organische ontwikkeling van het gebied, waarbij bewoners en ondernemers leidend zijn.

Laat u het ons even weten als u komt?
In verband met de voorbereiding van de werksessies, vragen wij u of u zich alstublieft wilt aanmelden. Dit kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit