zondag 26 mei 2019

K Kunst & cultuur

20 mei Voorjaarsconcert Excelsior met Amerikaans thema

Wassenaar - Brexit, Trump: het zijn roerige tijden. Er is een roep om verandering. Ook Excelsior kan zich niet geheel aan deze tijdsgeest onttrekken en breekt dit jaar met een traditie. Het Prinsessenconcert (voorheen Prinsenconcert) is omgedoopt tot voorjaarsconcert, waarbij elk voorjaarsconcert een ander thema heeft. De reden daarvoor is dat het Prinsessenconcert gezien de verjaardagen van onze huidige prinsesjes – het Prinsenconcert vond altijd plaats op de verjaardag van Prins Willem-Alexander – een beetje gekunsteld was geworden.

De luisteraar zal dit keer nog niets van de naamsverandering merken. Excelsior verzorgt gewoon weer een mooi concert in de Amerikaanse School. De locatie past helemaal bij het thema van dit concert: United Sounds of America. Er is heel veel mooie muziek over of door Amerikanen gecomponeerd en Excelsior heeft daar een prachtig afwisselend programma uit samengesteld. U zult bekende en minder bekende werken langs horen komen, waaronder de 'Suite of Old American Dances', 'Charles Chaplin' en de 'Western Medley'. Ook brengt Excelsior werken van de bekende Amerikaanse componist Leonard Bernstein ten gehore. Het gaat dan om de razendsnelle 'Candide overture' en 'On the town', dat drie heel verschillende gezichten kent. Het belooft dus weer een fraai concert te worden, of zoals de huidige president zou zeggen “the best concert ever”. De begintijd zal zoals gebruikelijk 20 uur zijn en de toegang is gratis.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief