maandag 26 februari 2018

S Sport

Voorstellingen DanSwing groot succes!

Wassenaar - Afgelopen zaterdag en zondag deden 162 leerlingen van DanSwing mee aan de voorstelling Gelukkig nieuw dansjaar! De voorstellingen, in de Warenar, waren tot drie keer aan toe volledig uitverkocht.

Aan de voorstellingen deden ook dit jaar niet alleen kinderen mee, maar ook veel tieners en een paar volwassenen. Alle 20 groepen van verschillende leeftijden zorgden voor een zeer gevarieerde voorstelling van bijna 2 uur.

De voorstelling nam het publiek mee het jaar rond langs alle verschillende seizoenen en feestdagen. De voorstelling werd geopend met het prachtige lied seizoenen van liefde en ging daarna van start met een nieuwjaarsfeest en een scene over goede voornemens. Daarna namen de dansen, liedjes en scenes het publiek mee het jaar rond en eindigde de voorstelling met het warme kerstgevoel.

Alle leerlingen sloten de voorstelling gezamenlijk af door het publiek een gelukkig nieuw dansjaar toe te wensen. Buiten was het stralend mooi weer, maar ook op het toneel straalden zowel jong als oud. De verschillende seizoenen en feestdagen zorgden voor een vrolijke, maar vooral ook gevarieerde voorstelling. Zo waren er schattige beestjes bij het thema dierendag en sneeuwvlokjes in de winterkou. Gekke sneeuwpoppen die zongen over de zomer en grappige scenes en dansen over carnaval en het kerstverhaal. In het publiek lagen paaseieren verstopt die door de kinderen werden gevonden en werd het griezelig bij de spannende dansen van halloween.

Ondanks het stralende weer buiten, hadden we in het theater allerlei weerstypen die voorbij kwamen. De zon scheen uiteraard bij alle dansen over de lente en zomer, met een leuk uitstapje naar de verre reizen in de zomervakantie en een vakantie op ibiza, maar ook hadden we regen op het podium met een dans met paraplu’s. Vele mooie choreografieën kreeg het publiek te zien. De moderne storm dans en dans over bevrijdingsdag waren prachtig, evenals de solo’s die door een aantal gedanst werden.

Niet alleen was het een gevarieerde voorstelling qua leeftijden, ook kwamen allerlei dansstijlen aan bod. Van ballet tot hiphop en streetdance, van tap tot samba en van musical tot modern/jazz.

Het weekend was voor de kinderen en tieners één groot feestje dankzij alle fijne hulp achter de schermen. Het was gezellig achter de schermen en op het toneel van hoge kwaliteit.
De lessen bij DanSwing zijn dit seizoen nog niet afgelopen. Kom gerust eens een gratis proefles meedoen! Ook voor volwassenen zijn er allerlei lessen in verschillende dansstijlen. Zoals zumba, modern/jazz, tap, dansfit en dansmix. Voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar is er al peuterdans.

Bij DanSwing worden de lessen gegeven door professionele en opgeleide docenten die enthousiaste lessen geven. Daarnaast is DanSwing ook de dansschool van Wassenaar met het meest uitgebreide aanbod aan stijlen voor alle niveaus en leeftijden.
Kijk voor meer informatie op www.danswing.nl.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit