maandag 26 februari 2018

P Politiek

Na twaalf jaar een voetbalkooi?

Wassenaar - Het heeft meer dan tien jaar geduurd voordat de gemeenteraad in december 2015 een plek aanwees voor een voetbalkooi voor de jongeren in Wassenaar. Het terrein achter de voormalige Huibregtseschool aan de Burmanlaan werd het meest geschikt bevonden en zou voor omwonenden geen of weinig overlast geven. Maar de kooi staat er nog steeds niet.

Aanvankelijk zou in het voorjaar van 2016 gestart worden met het plaatsen van de voetbalkooi, de grond werd klaargemaakt voor de asfaltvloer. Intussen maakte één van de omwonenden bezwaar tegen de plaatsing en ging daarna in beroep. Deze omwonende vindt blijkbaar zijn individuele belang zwaarder wegen dan het algemeen belang voor de jeugd.

Afgelopen mei vroeg de PvdA aan de wethouder waarom de kooi er nog steeds niet staat. Antwoord was dat een ijsvogeltje (een beschermde diersoort) in een van de bomen op het terrein was gaan broeden en dat daarom niet gestart kon worden met de voorbereidingen voor de bouw. De jonge ijsvogeltjes zijn inmiddels uitgevlogen. Het lijkt er nu op dat er eindelijk, na zo’n 12 jaar, na de zomervakantie een schop in de grond zal worden gestoken en de kooi er in september 2017 zal staan.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 25 18:37:00 +0000 2018

VVD (lijst 1) stelt graag Rebecca Baart op plaats 9 aan u voor #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/cfFpGmybXw
Sun Feb 25 17:35:40 +0000 2018

Inge Bunte (PvdA): Zeker zijn van bestrijding armoede en eenzaamheid #Wassenaar #PvdA #GR2018 https://t.co/OtGA7RVOit