zondag 18 februari 2018

E Events

Wassenaar denkt tijdens vier werksessies opnieuw mee over Dorpshaven

Wassenaar - Wassenaarders hebben in mei en in juni opnieuw tijd vrijgemaakt om input te geven voor de ontwikkeling van de Dorpshaven. Dit gebeurde tijdens vier werksessies, die hebben plaatsgevonden voor de vier deelgebieden van de Dorpshaven: Kop van de Haven, de Werven, Hofcampveld en omgeving en de Wassenaarse Wetering. Wethouder Leo Maat:,, Het is mooi om te zien dat mensen echt betrokken zijn bij de ontwikkeling van onze Dorpshaven, in april tijdens het Ideeënfestival en nu opnieuw, tijdens de verdiepende werksessies. Neem de werksessie Kop van de Haven, dan zie je dat mensen zich echt hebben verdiept in het gebied: van mogelijke problemen met het verkeer tot kansen, zoals een braderie, een buurtbarbecue en (sport) evenementen. Op die manier werken we er met elkaar aan om een bruisende werk-,woon-en ontmoetingsplek aan het water vorm te geven, waar Wassenaarders én bezoekers graag hun tijd doorbrengen”.

Tijdens de werksessies is de kansenkaart van de Dorpshaven besproken en verder geconcretiseerd. Die kansenkaart is in april opgesteld, op basis van verschillende gesprekken met bewoners en ondernemers en de inbreng tijdens het Ideeënfestival. In juli volgt het stedenbouwkundig raamwerk, waarin de nieuwe informatie, die tijdens de vier deelsessies is opgehaald, wordt vertaald naar een samenhangend beeld en concrete vervolgstappen en deelprojecten. De verdere invulling van het stedenbouwkundig raamwerk is afhankelijk van een organische ontwikkeling van het gebied, waarbij vooral bewoners en ondernemers aan zet zijn. Het stedenbouwkundig raamwerk vormt ook de basis voor het omgevingsplan (nieuwe bestemmingsplan) dat wordt opgesteld voor het gebied.

Voor een overzicht van de uitkomsten van de vier werksessies, kunt u kijken op: www.dorpshavenwassenaar.nl. Mocht u vragen hebben, stuurt u dan alstublieft een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 16 17:06:39 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 16-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/W9QgYBCPPS
Fri Feb 16 15:02:17 +0000 2018

VVD Wassenaar stelt voor Jan Anthonie Bruijn #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/6aH1OUhVZ3