zondag 17 februari 2019

K Kunst & cultuur

Amanda McLaren opent tentoonstelling McLaren

Wassenaar - Amanda McLaren, dochter van oprichter Bruce Mclaren heeft donderdag 6 juli in het Louwman Museum in Den Haag de tentoonstelling McLaren geopend. De expositie toont zestien McLaren’s uit de periode 1971 tot en met 2016 en geeft een fraai overzicht van de raceauto’s en high-performance sportscars van de roemruchte Britse fabrikant.

Grondlegger Bruce McLaren startte in 1963 met het Bruce McLaren Motor Racing team. Drie jaar later volgt de eerste deelname aan de Formule 1 en in 1968 de eerste Grand Prix overwinning. Inmiddels heeft McLaren maar liefst 182 Grand Prix overwinningen behaald en 20 wereldkampioenschappen.

De expositie toont onder meer de McLaren’s van Formule 1 kampioenen Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton, de McLaren van Can-Am kampioen Peter Revson en een McLaren Le Mans.

De in de diverse race competities opgedane ervaring en expertise wordt door McLaren aangewend voor de ontwikkeling en productie van luxe high-performance sportscars. De expositie toont een overzicht van de belangrijkste modellen.

De McLaren tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met McLaren Automotive Ltd, Louwman Exclusive, Mercedes-Benz Museum Stuttgart, BMW Museum München en met medewerking van een aantal particuliere collectioneurs.

De tentoonstelling McLaren in het Louwman Museum duurt tot en met 27 augustus.

Openingstijden en toegangsprijzen www.louwmanmuseum.nl