zaterdag 24 februari 2018

K Kunst & cultuur

PostNL brengt Voorlinden postzegel uit

Wassenaar - Acht kunstwerken uit de collectie van museum Voorlinden en twee natuurfoto’s zijn afgebeeld op het vandaag verschenen nieuwe postzegelvel over het museum. Ontwerper Gerard Hadders laat hierbij op het postzegelvel zien welke rol het daglicht heeft om de relatie tussen de binnen- en buitenwereld van museum Voorlinden aan te geven.

Allereerst filtert het speciale dak het licht, waardoor bezoekers de kunstwerken in het museum altijd onder optimale omstandigheden kunnen bekijken. Hadders heeft dit lichtaspect ook bij het postzegelvel toegepast. “De relatie tussen binnen en buiten komt bij diverse postzegels naar voren, waaronder de tuinen van landschapsarchitect Piet Oudolf en het gebouw van Kraaijvanger Architects. Daarin zie je heel mooi hoe het licht van buiten het gebouw binnenvalt”, verklaart Hadders.

Collage met wisselende invalshoeken
Dankzij een intensieve samenwerking hebben Hadders, PostNL en museum Voorlinden keuzes kunnen maken uit de duizenden kunstwerken. “Er is een aantal vaste werken uit onze collectie, die een plek op het postzegelvel verdienden. De Couple under an Umbrella van Ron Mueck is er zo een, mede door de belangrijke rol die de wisselende seizoenen hebben in ons museum. De veranderende jaargetijden zie je met de klok mee ook op het postzegelvel: van het zomerse strandtafereel linksboven, via het najaar met de herfstbladeren, de winter met de sneeuwvlokken en de lente met de hommel”, verklaart Voorlinden-directeur Suzanne Swarts.

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel ‘Museum Voorlinden’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1. De postzegelserie is vanaf 17 juli verkrijgbaar in de winkel van museum Voorlinden, alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 23 19:16:33 +0000 2018

Lokaal Wassenaar!: Ouderenbeleid is maatwerk! #Wassenaar #LokaalWassenaar #GR2018 https://t.co/sYdiDE5xn5
Fri Feb 23 17:07:21 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 23-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/VR5aAPJY1n