zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Plein Musique weer van start

Wassenaar - Plein Musique, de jaarlijkse serie van openluchtconcerten op het Burchtplein, gaat zondag 20 augustus weer van start. Om twee uur ’s middags bijt het jonge trio Little Breeze het spits af. Daarna volgt het Rob Agerbeek Quartet.

Het is de veertiende editie van Plein Musique. Traditiegetrouw zijn de concerten op de laatste twee zondagen van augustus en de eerste twee zondagen van september.

Het bestuur van Plein Musique streeft ernaar om elk jaar weer met een breed aanbod van muziek te komen en is daar ook deze keer in geslaagd. Vier zondagen zijn zowel veteranen te beluisteren als jonge muzikanten die het concertpodium willen gaan bestormen. Er is jazz, blues, rock en nog veel meer te beluisteren op het Burchtplein.

Zo brengt op de eerste van de vier muziekzondagen Little Breeze akoestische muziek ten gehore. Het repertoire omvat popmuziek uit verschillende periodes, waaronder ontroerende ballades.

De pianist Rob Agerbeek zit al meer dan veertig jaar in het vak. Hij begon met boogiewoogie, maar breidde zijn muzikale werkterrein uit met bebop, hardbob en dixieland. In het Rob Agerbeek Quartet krijgt hij zondag begeleiding van drums, contrabas en tenorsaxofoon.

De toegang tot de concerten is gratis. Plein Musique wordt gesponsord door Wassenaarse ondernemers.