Skip to content

Voor het 1e van Wassenaar is het een goed honkbalweekeind geworden

23 augustus 20173 minute read

Wassenaar – Voor Wassenaar is op zaterdag de startende pitcher de doorgewinterde Erik Remmerswaal met als catcher, Pim Vijfvinkel (Tsunami) een jonkie binnen het team . In de 1e inning start hij direct met een strike out. De tweede slagman slaat een bal in het binnenveld en ook hij gaat uit door een actie van de 3e honkman Castillo naar de 1e honkman Mikel Vogels. De 3e uit volgt direct daarna. De korte stop, Sydney Hoeverts (Tsunami) stopt de grondbal goed en gooit trefzeker naar de Mikel Vogels.

Voor Wassenaar is de eerste slagman Rodys Martinus, die “dankzij” een bal op zijn lijf (“geraakt werper”) het 1e honk bereikt. Nadat de 2e slagman uit gaat door een strike out, bereikt de 3e slagman, Sigmar Eustacia, de 1e honk, wederom “dankzij” een geraakt werper”. Castillo komt aan slag en tijdens die slagbeurt steelt Rodys het 3e honk. Op een verre slag, die door de rechtsvelder van DSS gevangen wordt, gaat Castillo uit, maar scoort Rodys het 1e punt. Er komen nog een paar man aan de slag, maar er wordt niet meer gescoord.

Eind 1e inning is de stand 1-0 voor Wassenaar.

In de 2e inning komen voor DSS 2 man op de honken, maar DSS krijgt niet de kans om te scoren. In de gelijkmakend 2e inning, lopen de Groenen met een line drive in het middenveld, waarop Sydney Hoeverts (Tsunami) en Rodys Martinus scoren, verder uit.

Eind 2e inning 3-0

In de 3e inning komt DSS terug door een homerun van Donny Kuiper, waarop ook Marijn Spoor namens DSS scoort.

Maar in de gelijkmakende slagbeurt komen de Groenen direct terug en scoren eerst Mikel Vogels, Richard Coffie, , Kelvi Martinus, Sydney Hoeverts en ook Pim Vijfvinkel. Het is nog niet voorbij in die inning: Ook Rodys scoort op een honkslag van Sigmar Eustacia diezelf binnen komt op een honkslag van Mikel Vogels.

Eind 3e inning is de stand 10-2 voor de Groenen.

De spanning is wel uit de wedstrijd. Het wordt vervolgens 12-3, waarna Olivier Oele in de 7e inning Erik Remmerswaal aflost. Hij krijgt 1 punt tegen.

Met de start van 8e inning lost Faisel Odulia Olivier Oele af. Odulia wordt begin 9 weer afgelost door Sem lauf (Tsunami), waarmee coach Eugene Henson zo goed als alle aanwezige pitchers in de 1e wedstrijd na de zomerstop een kans heeft gegeven om weer in het spel te komen. Jiorgeny Casimiri (Tsunami) blijft aan de kant, maar zal bij DSS de volgende dag de startende werper zijn. Eindstand van de wedstrijd in Wassenaar wordt uiteindelijk 13-9 voor Wassenaar. De eerste winst is binnen voor het team.

DSS – SV Wassenaar, zondag 19 augustus.

Tags

HonkbalSVWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top