donderdag 22 februari 2018

K Kunst & cultuur

Herfstexpositie in galerie in de molen met werk van 3 kunstenaars

Wassenaar - Van 23 september t/m 22 oktober exposeert Marianne Hartemink keramiek, glas en brons, Erik van ’t Hoff pentekeningen en Janine Neuteboom collages en schilderijen bij de Kunstgroep Wassenaar. De expositie wordt zaterdag om 16.00 uur feestelijk geopend door René van der Smede, Voorzitter van Museum Voorschoten.

Beeldend kunstenaar Marianne Hartemink toont keramische en bronzen beelden. Daarnaast ook objecten van keramiek en glas.” Voor de keramiek gebruik ik bij voorkeur donkere, bijna zwarte klei. De kleurige glazuren komen daar zoveel mooier op uit, zeker de blauwe en turquoise kleuren krijgen hierdoor een warme uitstraling”. Marianne’s schalen, abstracte objecten en wandreliëfs wekken een grafische indruk. Inspiratie doet zij op bij primitieve- Egyptische en Afrikaanse- culturen. Het laatste jaar houdt Hartemink zich ook bezig met keramiek dozen die ook als urn te gebruiken zijn. Vaak ook met een toevoeging van glas. Marianne is lid van de Kunstgroep Wassenaar en exposeert veelvuldig.

Erik van ’t Hoff exposeert pentekeningen die hij in één keer met een fineliner op papier neerzet. Je moet een professionele, gedegen basis hebben om zo in één keer een werk te kunnen maken. Daarnaast zie je aan zijn werk, dat hij plezier heeft aan het creëren! “ Ik begin met één lange golvende of hoekige lijn dwars over het papier. Ik kijk, teken verder en zo ontstaat het verhaal als vanzelf.” Als toeschouwer ontdek je voortdurend wat nieuws in de getoonde tekeningen. We zien zo een speelse, fantasievolle wereld met veel beweging door figuurtjes die in touwen hangen, aan de rekstok zwaaien of skaten. Twee- en driedimensionale beelden wisselen elkaar af. Op de expositie laat Erik de mens zien in zijn organische samenstelling, in zijn verbinding met de natuur en de beschouwing van zichzelf.

Janine Neuteboom is geboren in Wassenaar. Tijdens haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in den Haag wint zij de Art Propos Prijs. Haar werk is zeer veelzijdig. In de galerie toont zij een maandlang haar collages en schilderijen. We zien dat ritme en verstilling een steeds belangrijkere rol spelen in haar schilderijen. Janine beheerst en beoefent vele technieken en is geboeid door de verschillende uitdrukkingsvormen die uiteenlopende materialen bieden: dit bepaalt feitelijk haar werkwijze. Zo gebruikt zij onder invloed van fotografie collages in etsen en aquarellen en durft die te combineren met gouache of papier- maché . In de werken die er hangen zien we menselijke figuren tegen een decorachtige achtergrond. Janine exposeert haar werk veelvuldig.

Op zondag zijn Marianne, Janine en Erik ook aanwezig in de galerie. Muzikale omlijsting door Charles Hubert. De kunstenaars vertellen dan graag iets over hun werk en het werkproces. U bent vrij om vragen te stellen. Voor openingstijden en info zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Thu Feb 22 14:12:27 +0000 2018

Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging strijdend ten onder. #Wassenaar #Volleybal #WVV https://t.co/jp7Z9F2KBA
Thu Feb 22 12:24:33 +0000 2018

SGW toetst stemlokalen op toegankelijkheid #Wassenaar #SGW #GR2018 https://t.co/FWPtLrFP3v