donderdag 22 februari 2018

K Kunst & cultuur

Muziekfestijn in Warenar smaakt naar meer

Wassenaar - Het ziet ernaar uit dat Wassenaar er een jaarlijkse traditie bij krijgt. De tweede editie van de “All American Evening” met jazz en blues trok zaterdag meer publiek dan de eerste. Dat, én de opgetogen reacties van de bezoekers, zijn voor het bestuur van stichting Warenar een stimulans om ermee door te gaan.

Onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht” is de succesformule overgenomen van het grote North Sea Jazz Festival. Het publiek kan zich vrijelijk bewegen van de ene zaal naar de andere, waar uiteenlopende stijlen van jazz en blues muziek te beluisteren zijn. Niet alleen het oor wordt gestreeld, ook de tong. Tijdens de muziekmarathon van meer dan vijf uur zorgt de keurslager voor een, uiteraard Amerikaanse, hap tussendoor.

En zo kon het zaterdag gebeuren dat tijdens dit North Sea Jazz in dorpsformaat in de ene zaal bluesrock met gillende gitaren en langgerekte tonen van het Hammond-orgel klonken, terwijl in de andere zaal de vleugel werd bespeeld en een Jazz Quartet een zangeres begeleidde.

Het begon allemaal met het jeugdige elan van de Sashje American School Bigband met als gast gitarist David Becker. Daarna bewees Stackhouse dat blues muziek is die jong en oud aanspreekt, als die maar een flinke portie mondharmonica en swing mee krijgt. Trompettiste Ellister van der Molen zorgde met haar band Red voor heldere Bebop klanken. Het Ben van den Dungen Quartet met gastzangeres Deborah Carter liet de liefhebbers van Cool jazz aan hun trekken komen. The Veldman Brothers zorgden met hun powerblues voor een vette muzikale afsluiter.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Thu Feb 22 14:12:27 +0000 2018

Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging strijdend ten onder. #Wassenaar #Volleybal #WVV https://t.co/jp7Z9F2KBA
Thu Feb 22 12:24:33 +0000 2018

SGW toetst stemlokalen op toegankelijkheid #Wassenaar #SGW #GR2018 https://t.co/FWPtLrFP3v