zondag 21 juli 2019

S Sport

Roxanne van Hemert: 2 tickets NK Afstanden en 2 bronzen plakken

Wassenaar - Hoewel het seizoen voor schaatsers al begint in april van ieder jaar, wordt de echte seizoenstart gemarkeerd door de eerste serieuze trainingswedstrijd op het ijs.

Ook voor de Wassenaarse Roxanne van Hemert, tegenwoordig deel uitmakend van het “Healthy Team” van het Regionaal Talenten Centrum Zuid West, is het seizoen begonnen in april. Veel krachttrainingen, testen en fietsen. Iedere week wel een afleiding door mee te doen aan wielerwedstrijden in Sloten, waar ze als enige dame haar mannetje staat tussen de fanatieke wielrenners. De kers op de zomertraining taart was de winst in de wielerronde van Katendrecht.

Vorige week streek Roxanne neer in het Zuid Duitse Inzell. De ploeg zou een week later arriveren, maar gelukkig was haar broer bereid mee te gaan als trainingsmaat. Afgelopen weekend stond de eerste serieuze wedstrijd op het programma met een sterk deelnemersveld.

Op de 500 meter reed Roxanne naar het brons in een tijd van 39.43, slechts éénhonderdste achter Ireen Wust. De winst ging naar Roxanne’s ploeggenote Dione Voskamp in een tijd van 39.15. Met haar tijd wist Roxanne een ticket te bemachtigen voor het NK Afstanden van eind oktober, waar naast de Nederlandse afstandstitels, ook de World Cup tickets voor dit Olympische seizoen worden verdeeld.

Op de 1.000 meter wederom brons voor Roxanne in een tijd van 1.18.00. De winst ging naar Wust in 1.17.12. Op deze afstand had Roxanne reeds een ticket voor het NK Afstanden op basis van haar prestaties in het vorige seizoen.

Op zondag werd er nog een 1.500 meter gereden. Hier reed Roxanne een tijd van 1.59.49 en ook deze tijd was goed voor rechtstreekse plaatsing voor het NK Afstanden.

Een goed begin is het halve werk, maar half werk telt niet in de topsport. Roxanne traint nog een week door met haar ploeg in Inzell en daarna gaat het seizoen los aan het eind van de maand in Thialf met het NK Afstanden.

Overigens wist haar broer, een niet onverdienstelijk wielrenner en marathonschaatser, 2 nieuwe persoonlijke records te rijden in Inzell t.w. 1.52.61 op de 1.500 meter en 6.46.22 op de 5.000 meter

Wilt u de Nederlands schaatstop aan het werk zien, kijk dan op schaatsen.nl voor meer informatie over kopen van tickets voor het NK Afstanden

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief