zaterdag 24 februari 2018

S Sport

Uitvoering van Snel en lenig op 1 oktober groot succes

Wassenaar - Als afsluiting van de actiemaand van Snel en lenig was op 1 oktoberr jongstleden een uitvoering van de afdeling turnen, acrogym, en kleutersport met daarin ook een plek voor de afdeling (street)dans en tafeltennis. Deze uitvoering werd gehouden in de Sporthal de Schulpwei.

Het is nog vroeg in het seizoen, de scholen zijn net ruim een maand bezig na de grote vakantie. Toch hebben de meiden zeer snel de oefeningen weer opgepakt en dan ook nog in amper 4 weken een hele uitvoering ingestudeerd, chapeau. Het is ook voor de ouders, opa’s en oma’s leuk om te zien waar de kinderen zich allemaal mee bezighouden.

Zoals zoveel sporten helpt het bij de motoriek, zelfvertrouwen, discipline en respect. Dat is dan ook goed te zien.
Bij acrogym wordt concreet geoefend om met en op elkaar figuren te maken. Je staat op de anderen zelfs met een handstand en ook worden kinderen van het ene stel naar het andere stel geworpen. Dat vraagt op blindelings vertrouwen.
Bij turnen is het niet veel anders, maar dan komt souplesse ook erg om de hoek kijken en gebruik maken van de beweging.
De allerkleinsten presteerden buitengewoon goed. Achteruit lopen op een gymbank, je moet het maar kunnen als je 5 bent.

De afdeling ballet en dance van Snel en Lenig liet het publiek alweer warm lopen voor de jaarlijkse grote dansuitvoering in het Adelbertcollege. En omdat de Sporthal de Schulpwei de thuisbasis is van de afdeling tafeltennis kon er ook getafeltennist worden, tegen elkaar of tegen de super snelle tafeltennisrobot.

Een speciaal woord van dank aan alle trainers en vrijwilligers, maar ook aan Eric van Leeuwen van de Schulpwei die erg geholpen heeft.

Snel en lenig doet nog veel meer; geïnteresseerd kom bij ons kijken en meedoen mag ook. Lestijden en locaties staan op de website: www.snelenlenig.nl. Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 23 19:16:33 +0000 2018

Lokaal Wassenaar!: Ouderenbeleid is maatwerk! #Wassenaar #LokaalWassenaar #GR2018 https://t.co/sYdiDE5xn5
Fri Feb 23 17:07:21 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 23-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/VR5aAPJY1n